DOK SAM ČISTILA RADIJATOR SLUČAJNO SAM SAMU SEBE OTROVALA: Fatalne posledice izbegla je ZA DLAKU, sama sebi naudila OVAKO!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ema nije želela da plati profesionalno čišćenje, te je stvar "uzela u svoje ruke".

DOK SAM ČISTILA RADIJATOR SLUČAJNO SAM SAMU SEBE OTROVALA: Fatalne posledice izbegla je ZA DLAKU, sama sebi naudila OVAKO!

Foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Kada se selite iz iznajmljenog stana, učinićete sve što je potrebno da dobijete svoj depozit nazad - ali jedna žena je otišla korak dalje i skoro se otrovala. Ema Voš se spremala da se iseli iz svog doma u Birmingemu kada je slučajno stvorila hlor gas dok je čistila radijator. Očajnički je želela da dobije svoj depozit od 1.000 funti nazad, ali nije želela da plati račun od preko 200 funti za čišćenje, pa se odlučila da to uradi sama. Međutim, kada je 30-godišnjakinja brisala radijator, shvatila je da je napravila strašnu grešku mešajući dva uobičajena kućna proizvoda - izbeljivač i sirće od ječma - kako bi uklonila tvrdokorne mrlje.

Koristila je tufere za čišćenje, koji su se pretvorili u jarko narandžastu boju. Bila je užasnuta tim tuferima, a nakon što je osetila miris gasa, potražila je pomoć na internetu.

- Guglala sam na telefonu i tada sam shvatila da sam slučajno stvorila hlor gas. Znala sam da sam napravila veliku grešku jer sam počela da osećam smrad i pitala se zašto se pojavila boja. Čitava stvar je bila tako besmislena, jer sam upravo završavala čišćenje stana. Savet je bio da se što pre udaljim od gasa.

Foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Ema se otrovala dok je čistila radijator

Kako prenosi "Helthlajn", kada se izbeljivač i sirće pomešaju, može se stvoriti potencijalno smrtonosni hlor gas.

- Uzela sam svoju mačku, otvorila vrata na terasi da uđe malo svežeg vazduha i rekla prijatelju, koji se složio da treba da pozovem 111. U tom trenutku me je grlo peklo, pa sam bila srećna što sam odlučila da budem oprezna. Osoba na telefonu bila je veoma ljubazna, ali zabrinuta jer hlor gas može biti veoma opasan. Zatim su mi se javili i savetovali me da odem u hitnu pomoć.

Sve se dogodilo oko 23 sata, kada je Ema požurila u bolnicu.

- Osećala sam se kao najveći idiot na svetu dok sam bila u hitnoj. Na sreću, na kraju sam bila pregledana prilično brzo i osoblje se konsultovalo sa toksikologom, koji je obavio neverovatan posao. Kada je doktor pregledao moje grlo, rekao je da izgleda kao da sam opekla gornji sloj kože. Nakon toga, poslali su me na rendgensko snimanje pluća. Dugo sam čekala da rezultati budu gotovi i do tog trenutka sam bila veoma umorna. Trebalo je oko četiri sata da dobijem dozvolu za odlazak. Kako bih ubila vreme, završila sam razgovarajući sa drugim pacijentima, od kojih je većina rekla da takođe nisu imali pojma koliko su opasni izbeljivač i sirće kada se pomešaju. Neko je čak rekao da je pomešao izbeljivač i sirće u kofu za čišćenje, što je mnogo opasnije od mog slučajnog mešanja. Svi smo te noći nešto naučili - rekla je ona i objasnila: 

- Mrlja je još uvek bila na radijatoru kada sam konačno stigla kući, ali uspela sam da je uklonim acetonom. Miris je nestao, stan je bio potpuno hladan, ali sam uradila pravu stvar otvarajući balkonska vrata. I moja mačka je bila dobro - samo je spavala na krevetu sa zatvorenim vratima dok me nije bilo. Na kraju sam dobila svoj depozit nazad, uz manje odbijanje zbog ostataka dlake mačke. Nadam se da će moje deljenje omogućiti drugima da nauče iz moje gluposti. Iskreno, ne biste pomislili da dva uobičajena proizvoda koje većina ljudi koristi bez razmišljanja mogu biti tako opasna.

Foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Ema je otišla u hitnu pomoć nakon što se otrovala

Dr Hamdan Abdulah dermatolog, podelio je da ako ste izloženi hlor gasu, možete osećati "svrab ili peckanje, praćeno crvenilom, stvaranjem plikova i perutanjem kože." Ako ste dalje izloženi, mogli biste videti "suvoću i stvaranje krasta ispod prvobitnih slojeva kože." Preporučio je ljudima da napuste područje kako bi smanjili izloženost i barem koriste vodu ili hladno mleko da smanje neposredne efekte hemijskih opekotina, piše "Miror".


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:
 

Komentari (0)

Loading