DOKTOR ZANEMEO KADA JE VIDEO TEK ROĐENU BEBU DA OVO RADI: Nije ni slutio da je TO moguće, odmah je sve snimio (VIDEO)

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

04.01.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mala beba je sve iznenadila.

DOKTOR ZANEMEO KADA JE VIDEO TEK ROĐENU BEBU DA OVO RADI: Nije ni slutio da je TO moguće, odmah je sve snimio (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Jasno je da tek rođene bebe nisu svesne sveta oko sebe, ali nas često odmah po rođenju odmah iznenade. 

Prvo što urade jeste da istražuju svet oko sebe, delove vlastitog tela, jer na taj način osećaju toplinu i sigurnost koju su imale dok su još bile u maminom stomaku

Republika

Foto: Shutterstock

Tek rođene bebe mogu da itekako iznenade sve

 

Ova beba je odmah po rođenju postala popularna i zadobila mnoge trajne obožavaoce! Naime, ona je odmah nakon rođenja počela da sisa svoj nožni palac. 

Doktor je odmah uzeo i snimio ovu bebu i potom podelio na svojoj društvenoj mreži. U komentarima su ljudi bili oduševljeni sa njom! 

 

 

Ipak, ovo može biti problem kasnije jer može biti česta navika mališana. Obično počinje oko trećeg meseca života, ali se još na ultrazvuku može primetiti kada beba ima ovu "lošu" naviku. 

Sisanje je jedan od prirodnih refleksa bebe i na taj način se oni umiruju kada su umorni, gladni, dosadno im je ili se tako uspavljuju. Naučnici tvrde i da im sisanje prsta pruža osećaj zadovoljstva kao da su upravo jeli ili na taj način pokušava da nadoknadi nedostatak zbog hranjenja na flašicu.

Može li se sprečiti ova navika?

Bebe se rađaju sa potrebom za sisanjem; kod nekih je izraženija nego kod drugih. Da bi ispunile svoju potrebu, neke bebe sisaju prst, a neke cuclu.

Mnoga deca ovu naviku prevaziđu sama od sebe, bez specijalnih metoda kojima svakako ne bi trebalo pribegavati, jer se može desiti da postignete kontraefekat.  

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading