OVE TRI NOVOGODIŠNJE ODLUKE ĆE VAM SAČUVATI NOVAC: Doneće vam finansijsku stabilnost, bitno je da samo JEDNO na vreme uradite!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

31.12.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako želite da vam u 2024. godini budu puni čepovi, ovo ispoštujte!

OVE TRI NOVOGODIŠNJE ODLUKE ĆE VAM SAČUVATI NOVAC: Doneće vam finansijsku stabilnost, bitno je da samo JEDNO na vreme uradite!

Foto: ST/D. KADIĆ

Ko ima pravo na vaučere u Srbiji?

Nova godina je vreme kada mnogi od nas razmišljaju o novim počecima i postavljaju ciljeve za narednih 12 meseci. Kada su u pitanju finansije, stručnjaci ističu da je bitno da odluke budu realistične i jasno definisane.

Vanesa Stojkova, stručnjak za finansije, deli tri ključne odluke koje nam mogu pomoći da ostvarimo finansijski uspeh tokom naredne godine.

Republika

Foto: shutterstock

Ova tri pravila će vam sačuvati novac


Planiranje velikih troškova unapred

Planiranje je ključno kada je reč o velikim troškovima kao što su kupovina stana ili putovanje. Postavljanje jasnih ciljeva omogućiće vam da efikasno rasporedite svoj budžet i da znate koliko treba da uštedite svake nedelje ili meseca. Ovo takođe može sprečiti manje, nepotrebne troškove poput kupovine garderobe ili naručivanja hrane, koji se mogu nagomilati i uticati na ukupan budžet.

Razgovor o ciljevima

Deljenje finansijskih ciljeva sa prijateljima i porodicom može biti od velike pomoći. Kada drugi ljudi znaju za vaše planove, to može delovati motivišuće i može objasniti zašto možda nećete moći da se pridružite određenim aktivnostima. Takođe, zajedno sa prijateljima možete smisliti alternative za provođenje vremena bez odlazaka u klubove ili restorane.

Redovno podsećanje na razloge za promene

Umesto fokusiranja samo na iznos koji želite da uštedite, važno je da se setite zašto želite promene. Razmišljajte o ciljevima i željama koje želite da ostvarite umesto samo o broju na bankovnom računu. Kada imate jasan cilj ispred sebe, štednja postaje mnogo lakša.

Postavljanje realnih finansijskih ciljeva i planova može napraviti značajnu razliku u načinu na koji upravljamo svojim novcem. Uzmite ove savete u obzir dok pravite svoje novogodišnje odluke i krenite u 2022. godinu sa jasnom finansijskom strategijom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading