TRIK DA NAJBRŽE OSUŠITE ODEĆU: U mašinu ubacite samo jednu stvar - garderoba će duplo brže biti suva, a uštedećete i struju

Autor:

Lifestyle

15.12.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad ovo jednom isprobate, uvek ćete primenjivati!

TRIK DA NAJBRŽE OSUŠITE ODEĆU: U mašinu ubacite samo jednu stvar - garderoba će duplo brže biti suva, a uštedećete i struju

Foto: shutterstock

Pranje veša

U današnje vreme malo je porodica koje u svom domu nemaju mašinu za sušenje veša. Iako je ovaj uređaj veoma praktičan, pogotovo u jesenjim I zimskim mesecima, on je u isto vreme i značajan potrošač struje. Osim toga, nekad nam je potreban baš onaj komad garderobe koji smo tek oprali i nemamo vremena da čekamo da mašina za sušenje veša odradi ceo ciklus.

Na jednom TikTok profilu objavljen je trik pomoću kog je, kako obećavaju autori, moguće dvostruko skratiti proces sušenja veša u mašini i ujedno uštedeti struju.

Sve što bi trebalo da uradite jeste da u mašinu za sušenje veša, pored tek oprane garderobe, ubacite i jedan suv peškir.

Kako “radi” ovaj trik?

Suv peškir upija deo vlage iz mokre odeće, što skraćuje vreme sušenja. Naime, suv peškir stvara više vazduha unutar mašine za sušenje, što omogućava vazduhu da lakše cirkuliše unutar mašine., a samim tim će i mokar veš brže biti osušen.

Republika

Foto: Shutterstock, TikTok/ mama_mila_

Sušenje veša u mašini je posebno praktično tokom jeseni i zime, kad je vlažnost vazduha napolju visoka

 

Proizvođači mašina za sušenje veša podsećaju da postoje i drugi načini za brže sušenje izuzev ubacivanja suvog peškira.

Jedan od načina je da proverite da li je mrežica za dlačice čista. Nju možete da očistite prstima posle svakog punjenja mašine i da je temeljno očistite dva puta godišnje.

Takođe je potrebno da očistite unutrašnjost i spoljašnjost ventilacionog otvora. Za uklanjanje dlačica možete da koristite usisivač sa dugom drškom.

Konačno, prilikom upotrebe mašine za sušenje veša potrudite se da je ne napunite i obavezno koristite loptice za sušenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading