OVE DVE STVARI NIKAKO NE ČISTITE UBRUSOM: Možete ih UNIŠTITI!

Autor: N.J.

Lifestyle

18.01.2023

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko ste puta iskoristili ubrus da obrišete nešto?

OVE DVE STVARI NIKAKO NE ČISTITE UBRUSOM: Možete ih UNIŠTITI!

Foto: shutterstock

U većini kuhinja, sigurno ćete pronaći ubrus i oni zaista jesu korisni. Pogotovo kada nešto prospete dok pripremate jelo, dobro je da imate ubrus pored sebe kako biste sve brzo i pokupili. Ali, iako možda ne deluje previše strašno, korišćenjem ubrusa za ove stvari ili površine možete napraviti ozbiljan propust. Naime, ubrus se nikako ne koristi za sva mesta u kući, a za to postoje očigledni razlozi. 

Neke stvari se ipak ne čiste ubrusom zbog potencijalnih oštećenja, a jedna takva stvar su naočare.

Naime, naočare veoma lako možete oštetiti jer imaju zaštiti sloj, a ubrus je previše grub za čišćenje istih, tako da ovaj put preskočite!

Foto: Photo by Timothy Dykes on Unsplash

Žena nosi naočare za vid

Kada postoje male mrlje, možete ih očistiti ubrusom, ali nekada je mnogo bolje da koristite mekanu krpu. Takođe, ogledala i stakla inače ne bi trebalo da očistite ubrusom jer ostavljaju prašinu i mrlje uvučene u ivice i mnogo se teže takve površine čiste nego na primer krpom. Tako da umesto da lepo očistite ubrusom, vi onda samo raširite prašinu svuda.

Sa druge strane papirni uburs je odličan saveznik za čišćenje prljavih tiganja, evo i kako. Stavite na donju stranu tiganja so i sodu bikarbonu, zatim sve to istrljate žicom za sudove, pa preko stavite ubrus. Za kraj preko ubrusa prelijete sirće. Kada bude prošlo deset minuta sve lepo operite mlakom vodom i deterdžentom za sudove. Da li ste probali ovaj trik?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading