OČISTITE SUDOPERU JEDNIM SAPUNOM: Rezultati su NEVEROVATNI, za 5 minuta sve će blistati!

Autor: N.J.

Lifestyle

06.01.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudopera se očisti brzo i lako, a uz ovaj trik sve će biti još jednostavnije!

OČISTITE SUDOPERU JEDNIM SAPUNOM: Rezultati su NEVEROVATNI, za 5 minuta sve će blistati!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ come cucinare

Sudopera se mora redovno čistiti kako se ne bi nakupljale bakterije, a i s obzirom na to da tu peremo sudove iz kojih posle i sami jedemo, jasno je zašto se toliko obraća pažnju na nju. Uz ovaj efikasan i jednostavan trik očistićete je tako da se sija! Treba vam samo vrela voda, jedan sapun, soda bikarbona i deterdžent. Veoma jednostavno!

Čišćenje:

Stavite vodu da proključa. U odvod sipajte sodu bikarobnu, da prekrije ceo odvod. Zatim preko dodajte deterdžent za sudove. Prelijete sve to vrelom, ključalom vodom. Onda"zategnite" mrežicu kako voda ne bi otišla iz sudopere. 

Uzmite rukavice za ribanje i neki sunđer. Sve to dobro oribajte. Kako ivice, tako i sredinu, detaljno. Pustite vodu, kako bi tečnost otišla. Zatim uzmite secko za čišćenje krompira na primer, ili rende, a možete i nož. Mada je svakako najbolje ako uzmete ručni secko. Sapun neka bude izrezan na tanke komade. Pola iseckanog sapuna stavite u neku teglu i odložite. Uzmite otprilike šaku iseckanog sapuna i stavite u odvod, a onda preko sipajte malo obične vode. I to je sve, pustite da se tako sapun malo po malo otopi, a odvod će biti perfektno čist i lepo će mirisati!

Trik za kasnije

Zatim, uzmite jednu higijensku masku i isecite joj jedan kraj, odnosno deo za kačenje, kao na fotografiji iznad. A na drugom delu sečete samo deo za kačenje, odnosno belu traku, kako vam se maska ne bi otvorila sa obe strane. Okrenite unutrašnji deo da bude spolja, kao da pravite neku malu torbicu. U sredinu maske stavite preostali sapun koji vam je ostao izrezan (ne onaj koji ste odložili u teglu). Zavežite nečim da se ne prosipa, i odložite za korišćenje kasnije, objašnjava kanal "Kome kućinare".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading