ZNATE LI ČEMU SLUŽE KESICE KOJE DOBIJATE UZ TORBU? Na poseban način čuvaju šminku!

Autor: N.J.

Lifestyle

06.11.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema potrebe da bacate kesice koje dobijate uz obuću, jer one imaju svoju bitnu ulogu!

ZNATE LI ČEMU SLUŽE KESICE KOJE DOBIJATE UZ TORBU? Na poseban način čuvaju šminku!

Foto: Izvor: Unsplash/ Liubov Ilchuk

Kada kupite novi par cipela prvo se otarasite nepotrebnih papira i kutija, a samim tim i malih kesica koje dobijate uz obuću. Pak, ove kesice ne dobijate samo uz obuću, već i uz torbe. Silikonske kesice uglavnom svi bacamo, bez da smo se ikada zapitali čemu one služe i da li su nam možda potrebne. Ali, i one imaju svoju višestruku primenu.

Primer:

Kesicu možete da stavite u torbu koju nosite u teretanu jer one sprečavaju nakupljanje vlage. Bakterije se uglavnom šire na vlažnim mestima, tako da je kesica našla svoju primenu ovde. Odlične su i u sprečavanju neprijatnih mirisa.

Takođe, možete ih držati u kutiji sa alatom da ne bi oksidirali.

Spašava telefon!

Ako ste slučajno pokvasili telefon, ovoga puta ne morate koristiti trik sa izvlačenjem vode pirinčem. Sada, stavite ga u neku posudu gde imate nekoliko kesica silicijum-dioksida.

Foto: pexels.com

Muškarac koristi telefon na poslu

Šminka

Ako stavite ove kesice u neseser sa šminkom, ona šminka koja je u prahu ne bi trebalo da se zgrudva i upropasti vremenom.

Čuvaju i brijače

Ove male kesice mogu da sačuvaju i vaše brijače, evo kako. Znate da je brijač jedna od stvari kojoj nije mesto u kupatilu, odnosno zbog konstantne vlage, oštrice mogu da zarđaju. Nakon korišćenje obavezno operite brijač vrelom vodom i sklonite ga u neki ormarić. A ako hoćete da ga na neki način zaštite, stavite ga u plastičnu kutiju sa nekoliko ovakvih kesica.

Foto: pixabay.com

Roze brijač

Obuća

Ako imate problema sa neprijatnim mirisima u obući onda preporučujemo da ove kesice ubacite u cipele i zatvorite u neku veću plastičnu vrećicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading