MISLILA DA JE BOLI VRAT ZBOG DOJENJA, A ONDA JE DOBILA STRAŠNU DIJAGNOZU: Čekala je OPERACIJA iz koje nije znala da li će se probuditi!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

24.03.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SImptome je prepisivala dojenju bebe.

MISLILA DA JE BOLI VRAT ZBOG DOJENJA, A ONDA JE DOBILA STRAŠNU DIJAGNOZU: Čekala je OPERACIJA iz koje nije znala da li će se probuditi!

Foto: Facebook

Fiona Donald (41) je učiteljica iz Velike Britanije, koja je doživela ogromne zdravstvene probleme nakon što je rodila sina Ralfa. 

Nakon carskog reza, Fiona je počela da oseća bol u vratu i trnjenje u rukama, simptome koje je prvobitno pripisala lošem držanju dok je dojila svog sina. 

Odmah posle carskog reza, Fiona je počela da oseća bol u vratu i trnjenje u rukama, simptome koje je prvobitno pripisala lošem držanju dok je dojila svog sina. Da stvar bude gora, isto su joj i lekari rekli.

 

 

Kako je vreme prolazilo, simptomi su postajali sve ozbiljniji

Sumnje i dijagnoza

Nakon posete lekaru tri puta tokom godinu dana, Fiona je konačno upućena na MRI pregled, koji je otkrio da ima tumor na mozgu, tačnije meningiom. Dijagnostikovan joj je niskogradusni tumor, za čije uklanjanje je bila potrebna operacija koja je trajala više od 13. sati,  sa potencijalno ozbiljnim posledicama poput moždanog udara, paralize i oštećenja mozga.

Fiona je hrabro prihvatila operaciju koja je rezultirala povredama nerva u desnoj nozi i stvaranjem dva krvna ugruška na mozgu. Ipak, uz podršku i svoju upornost, uspela je da se potpuno oporavi. Otkrila je da joj je trčanje pomoglo u brzom oporavku i sada će učestvovati na "Plymouth Half" Maratonu kako bi prikupila sredstva za istraživanje tumora mozga.

Iako svesna mogućnosti povratka tumora, Fiona je zahvalna što je imala priliku da se uspešno izbori sa ovom teškom situacijom. Sada redovno obavlja godišnje preglede kako bi se uverila da tumor nije ponovo nastao. Njen slučaj je podsetnik koliko je važno slušati svoje telo i istrajati u potrazi za pravim odgovorima i da ne tražimo racionalnu logiku, već odgovor od lekara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading