SUPTILAN SIGNAL BOLESTI KOJA JE ČEŠĆA I OD RAKA DOJKE, A LIČI NA PREHLADU: Uvek sa pojavljuje zajedno sa ovim simptomom, žene ovo morate znati!

Autor: N.J.

Lifestyle

07.10.2023

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Znaci ovog oboljenja kod žena razlikuju se muškaraca, a saznanje na šta treba obratiti pažnju može vam spasiti život.

SUPTILAN SIGNAL BOLESTI KOJA JE ČEŠĆA I OD RAKA DOJKE, A LIČI NA PREHLADU: Uvek sa pojavljuje zajedno sa ovim simptomom, žene ovo morate znati!

Foto: shutterstock

Mučnina

Simptomi srčanog udara mogu se drastično razlikovati između muškaraca i žena, a važno je na vreme uočiti koji su glavni znaci. Bitno je napomenuti da se simptomi retko javljaju odvojeno, tako da možete doživeti nekoliko odjednom.

Prema Circulationu, simptomi kod žena su "suptilniji", i uprkos tome što su mnoge žene više zabrinute zbog bolesti poput raka dojke, srčane bolesti zapravo predstavljaju veći rizik za njih jer jedna od tri svake godine premine od toga, prema doktoru Deirdre Matini, kardiologu s klinike Kleveland.

Korin Jurgens, profesorka na Connell School of Nursing na koledžu u Bostonu, rekla je:

- Simptomi se često pojavljuju u grupama. Veoma retko neko dođe sa samo jednim simptomom - pojašnjava.

Foto: shutterstock

Srčani udar kod muškaraca

Srčani udari, prema NHS-u, nastaju kada je "dotok krvi u srce iznenada blokiran, obično krvnim ugruškom", piše "Miror".

Prema NBC Newsu :

- Bol u grudima je klasičan simptom, ali drugi simptomi u vezi sa srčanim udarima mogu biti mnogo suptilniji, kao što je pritisak ili stezanje u grudima koji se ponekad mogu širiti prema vilici, rukama i leđima. Ali, simptomi kod žena mogu se više razlikovati, a njihovi simptomi uključuju ​​"mučninu, ošamućenost, ekstremni umor i znojenje", stvari koje ne biste nužno pripisali srčanom udaru. Žene mlađe od 55 godina takođe imaju tendenciju "da iskuse najmanje tri simptoma" ako imaju srčani udar. To uključuje "bol u vilici, vratu, rukama ili ramenima, lupanje srca u grudima ili osećaj žgaravice."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading