Evo šta će biti sa UKLETOM PEĆINOM na Tajlandu

Autor: Republika

Razonoda

12.07.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pećina Tham Luang u kojoj su 12 dečaka i njihov trener bili zarobljeni 18 dana dobiće potpuno drugu namenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pećina na Tajlandu

Naime, kompleksna pećina Tham Luang, koja se nalazi na granici Tajlanda i Mjanmara postaće muzej koji će prikazati na koji način je izvršena spasilačka misija koja je trajala prethodnih nekoliko dana, potvrdio je vođa operacije. 

Dvojica britanskih ronilaca pronašli su 12 dečaka i njihovog trenera devet dana nakon što su nestali u poplavljenoj pećini, a još toliko je trebalo da ih spasilačke ekipe izvuku odatle u misiji u kojoj je jedan spasilac smrtno stradao. 

Srećom, svi dečaci su spaseni i trenutno se nalaze u bolnici bez težih posledica po zdravlje. 


“Ovo područje je živi muzej koji prikazuje kako je vršena čitava operacija“, rekao je Narongsak Osotanakorn na konferenciji za novinare – “Napravićemo i interaktivnu bazu sa svim podacima kojima smo raspolagali prethodnih dana. Pećina je postala još jedna velika atrakcija Tajlanda“ 
RepublikaFoto: Tanjug/AP


Inače, postoji samo jedan vodič za relativno neistraženu pećinu Tham Luang koji svedoči o „impresivnoj komori na ulazu“ koja vodi do označene staze, a potom i serije novih komora i stena. 

Meštani kažu da su odavno signalizirali vlastima da istaknu jasnije natpise o sezoni poplava u pećini. Stoga će pećina od četvrtka biti zatvorena, ali još uvek nije rečeno do kad. 

Čongklai Vorapongsatorn, zamenik generalnog direktora za Odeljenje nacionalnih parkova i divlje sredine istakao je da postoje planovi da se "oživi“ nacionalni park, odnosno deo oko pećine gde su prethodnih dvadeset dana živeli spasioci i ostali koji su pomagali. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading