NE PUCA! Evo šta se stvarno desi sa HIMENOM tokom prvog intimnog odnosa, doktorka sve ZAPREPASTILA otkrićem!

Autor:

Lifestyle

16.11.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgleda da su nas tokom života pogrešno učili.

NE PUCA! Evo šta se stvarno desi sa HIMENOM tokom prvog intimnog odnosa, doktorka sve ZAPREPASTILA otkrićem!

Foto: Shutterstock

Par ima odnos

Himen zapravo ne puca tokom prvog intimnog odnosa. Čak ni oni koji su iskusni lekari ne mogu da razlikuju himen device od himena onih koji to nisu. Roz Olson je doktorka iz SAD - a i autorka testa o "testiranju devičanstva" objavljenog u časopisu Reproduktivno zdravlje.

- Baš kao ostatak vagine, i himen dolazi u mnogo različitih oblika i veličina. Neke žene se čak i rode bez tog dela. Ono što se kod himena menja redovnim se*som je njegova elastičnost - postaje fleksibilniji. Prvi put kad penis uđe u vaginu može se pojaviti bol, ali to se događa upravo zato što još nije fleksibilan, a povređena sluznica se obnavlja - rekla je ona i dodaje:

- Više studija pokazalo je da povrede himena brzo prolaze i ne ostavljaju tragove traume. Zapravo, toliko dobro se obnavlja da je nakon nekoliko dana ili nedelja nemoguće prepoznati da je bio oštećen - objasnila je ona.

Foto: shutterstock

Žena na pregledu kod ginekologa

Ipak, vremenom se prirodno smanjuje. U mlađim danima može biti poprilično "prometan", ali će se zbog hormona smanjiti na jedva primetnu veličinu, bez obzira na to da li je žena imala intiman odnos ili ne.

- Himen je tanak, fleksibilan komad tkiva koji se menja vremenom i s povećanim nivoom estrogena u pubertetu - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading