PROVERITE DA LI JE JAJE POKVARENO: Nepogrešiv TRIK vas može zaštiti od ZARAZE!

Autor: M.O.

Lifestyle

04.02.2024

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre konzumiranja jaja, obavezno ovo proverite!

PROVERITE DA LI JE JAJE POKVARENO: Nepogrešiv TRIK vas može zaštiti od ZARAZE!

Foto: Photo by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash

Pokvarena jaja mogu biti veoma opasna po zdravlje, stoga je važno znati kako ih prepoznati pre nego što ih upotrebimo. Nutricionistkinja   Nataša Đukić je podelila trik uz pomoć kojeg možemo lako utvrditi svežinu jaja.

Ako niste sigurni da li su jaja koja ste kupili još uvek sveža, možete ih staviti u čašu punu hladne vode. Ako jaja ostanu na dnu, to znači da su sveža, dok ako plutaju, to je znak da bi trebalo da ih bacite, ističe nutricionistkinja.

Republika

Foto: Photo by Hello I'm Nik ? on Unsplash

Pomoću ovog trika proverite da li su jaja pokvarena


Načini provere svežine jaja

Osim navedenog trika, postoji još nekoliko načina provere svežine jaja. Možete uzeti plići tanjir i na njega staviti sveže jaje. Ukoliko primetite da vam belance klizi po tanjiru, a žumance nije kompaktno, bolje je da ga ne koristite.

Pored toga, pokvareno jaje poznato je kao "mućak", jer prilikom mućkanja ispušta određeni zvuk, pa na taj način možete proveriti da li je jaje pokvareno.

Miris kao siguran znak

Svima je poznat karakterističan miris pokvarenog jajeta. Ako osetite sumporni i jak smrad kada otvorite jaje, to je siguran znak da je jaje pokvareno i trebalo bi ga odmah baciti.

Način na koji jedemo jaja takođe može imati negativan uticaj na naše zdravlje. Stoga je važno voditi računa o načinu pripreme i konzumacije ovog popularnog namirnice.

Prepoznavanje pokvarenih jaja je važno za očuvanje zdravlja. Korišćenjem jednostavnih trikova poput testiranja u vodi ili prepoznavanja mirisa i zvuka, možemo osigurati da jaja koja koristimo budu sveža i sigurna za konzumaciju

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading