RASKOŠNA BARON TORTA: Korice su toliko tanke da se jedva osete, dostojna je KRALJEVSKE TRPEZE!

Autor: N.J.

Lifestyle

17.08.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baron torta je kraljica nad svim poslasticama.

RASKOŠNA BARON TORTA: Korice su toliko tanke da se jedva osete, dostojna je KRALJEVSKE TRPEZE!

Foto: YouTube/Arijeva kuhinja

Raskošna baron torta odlična za sve prilike, a priprema se od čokoladnog fila i malina. Recept je jednostavan ako pratite sledeća detaljna uputstva. Pogledajte u nastavku kako da napravite ovo savršenstvo ukusa:

Republika

Foto: YouTube/Arijeva kuhinja

Baron torta parče

Korica:

Pripremamo tri korice, a za svaku nam treba 30 grama mlevenih oraha, 20 grama kakao praha, tri velika belanca i 100 grama šećera. Belanca mutite, dodajete šećer dok ne dobijete čvrt šam, potom sipate prosejane orahe i kakao prah. Sjedinite ručnom mutilicom, stavite u kalup prečnika 22 centimetara i pečete. Prvo stavite smesu u kalup, poravnajte i viljuškom napravite neravnu površinu na vrhu. Peče se na 180 stepeni oko 15 minuta.

Krem:

U devet žumanaca dodajte 150 grama šećera. Kada promešate dodajte puding od čokolade i 40 grama kakao praha. Izmešajte dok ne bude bez grudvica, a potom dodajte u 400 mililitara hladnog mleka. Promešajte i stavite na šporet da se kuva. Kada počne da se zgušnjava isključite šporet. Mešajte dok ne dobijete gustu kremastu masu. Biće gotovo za tri do četiri minuta. U tako vrelu smesu dodajte 150 grama putera i 200 grama tamne čokolade. Možete koristiti i sto grama tamne i 100 grama mlečne čokolade. Prebacite smesu u drugu posudu da se hladi na sobnoj temperaturi. Na svaka tri minuta malo promešajte, a kada bude mlako prekrijete providnom folijom i stavite u frižider na oko jedan i po sat.

Fil od malina:

Jedan puding od maline razmutite u 50 mililitara vode. Potrebno vam je 400 grama smrznutog voća može kombincija malina i višanja. Dodajte u smrznuto voće oko 110 grama šećera i kuvajte na laganoj temperaturi. Kada proključa sipajte razmućeni puding. Mešajte dok se smesa ne zgusne. Dodajte unutra 50 grama putera i jedan vanilin šećer. Mešajte dok se puter ne otopi.

Foto: YouTube/Arijeva kuhinja

Dodavanje pudinga u smesu

Mutite čokoladni fil oko dva minuta. Od te smese odvojite četiri kašike za dekoraciju.

Foto: YouTube/Arijeva kuhinja

Mućenje fila

Ređajte korice u kalup u kom ste pekli tortu. Ivice zaštite providnom folijom.  Stavite koru, potom prvu polovinu čokoladnog fila, a potom i maline. To ponovite još jednom i na vrh stavite treću koru. Ostavite oko četiri sata u frižideru da se stegne.

Foto: YouTube/Arijeva kuhinja

Nakon čokoladnog fila i korice sledi malina

Ostatkom onog fila prelijete tortu. Takođe, možete koristiti šlag ili otopljenu čokoladu. Ovde je korišćena otopljena čokolada za vrh. Ostavite još malo u frižideru da se stegne.

Foto: YouTube/Arijeva kuhinja

Dekoracija ostatkom fila

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading