KOLAČ KOJI SE ČESTO PRAVI ZA VASKRS: Višnje i čokolada su dobitna kombinacija, ali čime god da ga obogatite nećete pogrešiti

Autor: N.J.

Lifestyle

07.04.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kuglof je odlična poslastica za Vaskrs.

KOLAČ KOJI SE ČESTO PRAVI ZA VASKRS: Višnje i čokolada su dobitna kombinacija, ali čime god da ga obogatite nećete pogrešiti

Foto: Unsplash/ Sanja Borković

Bliži nam se najradosniji hrišćanski praznik, a članovi porodice razmišljaju na koji način bi mogli da obogate trpezu. Garantujemo da se kuglofom od čokolade i višanja nećete pogrešiti. Prava poslastica izgledaće dekorativno, a preukusna je.

Sastojci:

Dva jaja

30 grama vanilin šećera

150 grama kristal šećera

200 mililitara jogurta

100 mililitara ulja

270 grama brašna

Kesica praška za pecivo

200 grama čokolade po izboru

50 grama očišćenih višanja

Aroma vanile

Foto: Unsplash/ Sanja Borković

Kuglof isečen nakon što se stegao

Za preliv:

100 mililitara slatke pavlake

100 grama crne čokolade

Dve kašike krema

Foto: YouTube/ Ljubav iz kuhinje

Kuglof prelivanje čokoladom

Priprema:

U činiji pomešajte šećere i jaja, a onda umutite mikserom. Dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sjedinite kašikom pa ponovo umutite mikserom smesu. Sipajte dve kašičice arome vanile, ovo nije obavezan korak, ali kolač će biti mirisniji i ukusniji. Ponovo umutite.

U kalup za kuglof sipajte jednu punu kašiku ulja. Po površini kalupa ga razmazati ubrusom ili četkicom. Polovinu prethodno napravljene smese sipati u kalup. Dodajte polovinu čokolade i višanja. Kašikom blago potopiti u smesu. Dodajte još smese (ali ne sve) i drugu polovinu čokolade i višanja. Ponovo te sastojke potopite ka dnu i sipajte sve što je preostalo od smese.

Foto: YouTube/ Ljubav iz kuhinje

Preliven kuglof i pomeren na tanjir

Peče se 40 minuta na 200 stepeni.

Pažljivo prevrnuti kolač i blagim udarcima ga odvojiti od kalupa.

Preliv:

U šerpu stavite slatku pavlaku, crnu čokoladu i krem. Mešajte na laganoj temperaturi dok se sastojci ne sjedine. Kuglof prelijete čokoladom dok je još vruć. Stavite ga u frižider na pola sata da se ohladi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading