NAJVEĆE AUTOMOBILSKE GRUPCIJE PORUČUJU: Tarife će koštati SAD više stotina hiljada radnih mesta!

Autor: autoblog.rs/Srna

Razonoda

29.06.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve najveće grupacije koje okupljaju proizvođače automobila upozorile su administraciju američkog predsednika Donalda Trampa da će uvođenje tarifa od 25 odsto na uvoz vozila značiti gubitak više stotina hiljada radnih mesta i dramatično povećanje cena automobila.

RepublikaFoto: BMW Media
BMW je deo koalicije koja upozorava na moguće posledice

Koalicija koja predstavlja glavne strane proizvođače automobila, uključujući Tojotu, Folksvagen, BMW i Hjundaji, saopštila je da će tarife pogoditi i proizvođače i kupce u SAD.

Administracija je u maju pokrenula istragu o tome da li uvezena vozila predstavljaju opasnost po nacionalnu bezbednost.

- Najveća pretnja američkoj automobilskoj industriji sada je mogućnost da će administracija uvesti carine u vezi sa tom istragom - objavila je Globalna asocijacija proizvođača automobila.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp je još u kampanji obećavao da će uvesti tarife na uvoz vozila

U saopštenju se navodi da će te odredbe dovesti do povećanja carina za američke kupce, ograničiti njihov izbor i smanjiti prodaju i proizvodnju vozila u SAD.

- Umesto otvaranja novih radnih mesta, te tarife će rezultirati gubitkom više stotina hiljada radnih mesta u SAD vezanih za proizvodnju i prodaju automobila, kamiona i rezervnih delova - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading