ZAGLAVLJEN NA 10 METARA OD ZEMLJE: Zastrašujuća akcija spasavanja mladića na Kosmaju!

Autor: blic.rs

Hronika

27.05.2018

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić (21) iz Beograda tri sata je visio na drvetu na 10 metara visine u mestu Kamenolom Košutići na Kosmaju, a onda je u pomoć pritekla Gorska služba spasavanja, saznaje "Blic".

RepublikaFoto: Tanjug/GORSKA SLUZBA SPASAVANJA SRBIJE
Akcija spasavanja

Gorska služba spasavanja primila je poziv u 23 sata, kada je bila organizovanja i akcija spasavanja, ali su kasnije saznali da je nesrećni mladić gotovo tri sata proveo držeći se za drvo.

- Dva momka koja imaju vikendicu blizu Kosmaja krenuli su u šetnju. Spuštali su se kroz Kamenolom Košutica. Jedan od njih je pokušao da se spusti niz stenu koja nije pogodna za spuštanje bez planinarske opreme. Taj teren je malo strm i klizav, tako da se on zaglavio na 10 metara od zemlje. Uhvatio se za drvo i nije mogao ni gore ni dole - objasnili su iz GSS-a.

Oni dodaju da su spasioci morali da prilaze sa gornje strane, spuštaju se niz uže i stavljajući pojas izvuku nesrećnog momka.

- Spasioci su imali službene majice, ali su morali da obuku zaštine jakne zbog oštrih stena. Taj teren je veoma nepovoljan - kažu iz GSS-a.

Mladić je srećom prošao bez povreda, ali je pozvana Hitna pomoć jer je bio u šoku zbog svega što se dogodilo. Na licu mesta bile su i eklipe VSJ Mladenovac, ekipa HSDZ Mladenovac i PS Mladenovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading