DANAS SASLUŠANJE MAJKE KOSTE KECMANOVIĆA: Evo ko će pored nje davati iskaz

Autor:

Hronika

05.04.2024

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas bi, pored Miljane Kecmanović, trebalo da budu saslušani i zaposleni u toj školi.

DANAS SASLUŠANJE MAJKE KOSTE KECMANOVIĆA: Evo ko će pored nje davati iskaz

Foto: ST/Vladimir Lukić

U Višem sudu u Beogradu danas bi saslušanjem tužene Miljane Kecmanović trebalo da se nastavi suđenje u parničnom postupku po tužbi članova porodice ubijene i ranjene dece i čuvara škole “Vladislav Ribnikar”, koje je njen sin ubio 3. maja 2023. godine tokom prvog časa.

Vladimir Kecmanović je na jučerašnjem ročištu odbio da priča o navodima tužbe, dok je od sudije zatražio da prisustvuje i današnjem suđenju. Kecmanović je kratko izjavio saučešće porodicama i naveo da iz pijeteta prema žrtvama neće pričati kakav je njegov sin bio dete i kakva su oni bili porodica.

Juče je saslušana i razredna odeljenja VI/3, koja je opisala kako se ponašao K.K u školi i rekla da ona nije primetila ništa neobično.

Ovom tužbom je, pored Miljane i Vladimira Kecmanovića, obuhvaćen i njihov sin maloletnik koji je počinio masakr. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka doneće odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Protiv Kecmanovića se vode tri parnična postupka, dok je ukupno podneto pet tužbi, a podneli su ih maloletnici i nastavnica istorije koji su tada teško ranjeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (4)

Loading
Andjelija

05.04.2024 08:57

Ona nije majka. Ona je samo "rodilica" monstruma!!!

Beograđanin

05.04.2024 09:32

Lepo, kulturno, vaspitano dete, odlikas, miran, pametan decak, kojega su deca sikanirala! To je Kosta!

Tanja

15.04.2024 02:00

@Beograđanin - Samo je on najmlađi masovni ubica na svetu. Roditelji su ga vaspitali samoživo,bezosečajnog i još ga učili da barata oružjem, vodali po raznim pucačkim aktivnostima, kuča puna oružja. Ponaša se ko i roditelji ,zločin ih ne zanima, oni samo gledaju da izvrdaju i što pre pobegnu u London ili na Havaje.

Tanja

15.04.2024 11:00

Ako je najmlađi masovni ubica na svetu imao probkema sa komunikacijom sa vršnjacima,otac najmlađeg masovnog ubice lekar sigurno je peimetio,umesto po raznim pucačkim aktivnostima trebao je da ga leči. Majka najmlađeg masovnog ubice sigurno je primetila problem kod njenog najmlađeg masovnog ubice na svetu kao prosvetni radnik! Zašto i dalje radi u prosveti!