RADNIK PORESKE UPRAVE U PIROTU UHAPŠEN ZBOG SUMNJE NA MITO: "Pao" zbog 250 evra, nudio i POSEBNU uslugu

Autor:

Hronika

29.03.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema navodima, S. M. je, prema sumnjama, najpre dobio 12.000 dinara, a zatim i ostatak novca u iznosu od 150 evra.

RADNIK PORESKE UPRAVE U PIROTU UHAPŠEN ZBOG SUMNJE NA MITO: "Pao" zbog 250 evra, nudio i POSEBNU uslugu

Foto: shutterstock

U Nišu je sprovedena velika akcija policije i tužilaštva koja je rezultirala hapšenjem S. M. (55) zbog sumnje da je primao mito. On je, kako se sumnja, kao zaposlen u Poreskoj upravi u Pirotu, od vlasnice jednog ugostiteljskog objekta zahtevao 250 evra kako ne bi podneo prekršajnu prijavu zbog neizdavanja fiskalnih računa. Pored toga, sumnja se da je obećao vlasnici da će je obaveštavati o narednim kontrolama poreskih inspektora.

Prema navodima, S. M. je, prema sumnjama, najpre dobio 12.000 dinara, a zatim i ostatak novca u iznosu od 150 evra. Ovo podseća na neobičan način sticanja novca koji je, s pravom, izazvao pažnju nadležnih organa.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Nišu. Očekuje se dalji razvoj situacije u ovom slučaju, a javnost sa nestrpljenjem očekuje ishod istrage.

Da podsetimo, u zajedničkoj akciji inspektora Sektora Poreske policije, Operativnog odeljenja Novi Sad i pripadnika MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, slobode su lišena tri lica zbog sumnje da su izvršili poreske prevare u vezi sa PDV-om u iznosu od više od 54 miliona dinara, kao i pranje novca u iznosu od više od 43 miliona dinara.


Prema saopštenju Poreske uprave, dvojica uhapšenih su, kao odgovorna lica, u nameri da ostvare pravo na neosnovani povraćaj PDV-a, a u saradnji sa vlasnicima preduzetničkih radnji, iskazali lažne podatke u poreskim PDV prijavama po osnovu nabavke dobara u vrednosti od 278.103.706,00 dinara. Njihova navodna nabavka dobara dovela je do neosnovanog povraćaja PDV-a u ukupnom iznosu od 54.250.599,00 dinara, što je značajno oštetilo budžet Republike Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading