HOROR U BOLNICI! MAJKA (43) DANIMA DROGIRALA DETE: Maloletnoj ćerki stavljala sedative u voćni sok - ovo su najnoviji detalji!

Autor:

Hronika

10.03.2024

23:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budući da je devojčica bila na lečenju sigurno je uzimala neku terapiju koja u mešanju sa sedativima može dodatno da zakomplikuje stanje pacijenta.

HOROR U BOLNICI! MAJKA (43) DANIMA DROGIRALA DETE: Maloletnoj ćerki stavljala sedative u voćni sok - ovo su najnoviji detalji!

Foto: shutterstock

U prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu branioca, saslušana je M.R. (43) zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od 29. februara do 8. marta 2024. godine izvršila krivično delo - Nasilje u porodici.

Kako se sumnja, ona je svojoj ćerki, maloletnoj oštećenoj, dok se u njenoj pratnji nalazila na bolničkom lečenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i dete "dr Vukan Čupić", bez znanja i saglasnosti lekara, različite vrste sedativa rastvarala u sokove i davala joj da pije.

- Usled ovoga se kod maloletne devojčice u krvi nalazila potencijalno smrtonosna doza sedativa, a što je utvrđeno toksikološkom analizom krvi - navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu osumnjičenoj odredi pritvor u trajanju do 30 dana, te je sud doneo rešenje kojim joj je pritvor i određen.

- Majka M.R. (43)  je trovala svoju ćerku dok se sa njom nalazila na lečenju u bolnici u Institutu za majku i dete na Novom Beogradu, bez znanja i saglasnosti lekara tako što je u sok rastvarala različite vrste sedativa i davala joj da pije. Usled toga se kod njene maloletne ćerke u krvi nalazila potencijalno smrtonosna doza sedativa, što je utvrđeno toksikološkom analizom krvi - navodi se u Tužilaštvu.

Upravnik Pedijatrijske klinike Instituta "Dr Vukan Čupić" Vladislav Vukomanović je za medije potvrdio da je u ovoj ustanovi došlo do ovog nemilog događaja i da se utvrđuju sve činjenice. 

Pedijatri inače, ističu da sedativi mogu da izazovu velike pobleme u organizmu deteta ukoliko se koriste bez saveta lekara. Kako ovi lekari objašnjavaju njihovo dejstvo može biti pogubno, zbog čega postoje jasno definisane indikacije u kojim slučajevima se koriste u terapiji kod dece. Pretpostavlja se da je majka dobila sedative i da ih je ubacivala u sok koji je dete pilo. 

Budući da je devojčica bila na lečenju sigurno je uzimala neku terapiju koja u mešanju sa sedativima može dodatno da zakomplikuje stanje pacijenta.

Deca koja bez medicinskog razloga uzimaju ove lekove vrlo brzo upadaju u teška stanja. Tom prilikom dolazi do pospanosti, poremećaja svesti, disanja, što dovodi do poremećaja rada srca. Ovakvi medikamenti se koriste isključivo po savetu lekara. Deca imaju drugačiji metabolizam u odnosu na odrasle zbog čega treba vrlo oprezno da se sedativi propisuju.

Oni se u lečenju dece retko propisuju i vrlo kratko se uzimaju. Važna je doza. Od doze zavisi da li su ovi lekovi lekoviti ili su otrovi.

Sličnih slučajeva trovanja dece u Srbiji je bilo više. 

Tako je mlada majka u Kovinu uhapšena zbog sumnje da je svojoj bebi od šest meseci dala lek za smirenje. Ona je svom detetu dala antipsihotik, posle čega je devojčica hospitalizovana. Sve je razotkrio otac bebe koji je primetio čudno ponašanje odojčeta i odveo ga u bolnicu. M. K. je uhapšena.

Pre devet godina, majka je svom jednoipomesečnom sinu davala sedative. Beba je u teškom stanju bila prebačena u bolnicu u Kragujevcu i morala je da bude priključena na aparate za veštačko disanje. Kod bebe je pronađeno prisustvo metadona i bensedina. To su lekovi koje su majka i otac dobijali u okviru svoje terapije odvikavanja od droge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading