DIVLJALI PIJANI PO LESKOVCU: Dve osobe isključene iz saobraćaja zbog alkohola

Autor:

Hronika

22.01.2024

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv ovih vozača će biti podnete prekršajne prijave po Zakonu o bezbednosti javnog saobraćaja na putevima.

DIVLJALI PIJANI PO LESKOVCU: Dve osobe isključene iz saobraćaja zbog alkohola

Foto: Shutterstcok

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu tokom vikenda alkotestirali su 644 vozača od čega je osam vozača upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola, a dvojica su zadržana u službenim prostorijama.

Tridesetosmogodišnji vozač „hjundaija" sleteo je sa kolovoza i udario u stub, a zatim u parkirano vozilo, upravljajući vozilom sa 1,69 promila alkohola u organizmu.

Tom prilikom nije bilo povređenih lica, samo je pričinjena znatna materijalna šteta.

Tokom redovne kontrole saobraćaja, policija je zaustavila i tridesetsedmogodišnjeg vozača „folksvagena" koji je upravljao vozilom sa 1,30 promila alkohola u organizmu.

Protiv ovih vozača će biti podnete prekršajne prijave po Zakonu o bezbednosti javnog saobraćaja na putevima.

Da podsetimo, policija je prošle nedelje u Novom Pazaru i Tutinu isključila iz saobraćaja više lica.

Petnaestogodišnjaka  koji je upravljao neregistrovanim automobilom „seat ibica“ pod dejstvom kanabisa. Protiv njega su podnete odgovarajuće prijave i predat je roditeljima. 

U Tutinu je policija, prošle nedelje oko ponoći, zaustavila 36-godišnjeg vozača automobila „polo“ koji je imao 1,82 promila alkohola u organizmu, dok je na Keju skopskih žrtava u Novom Pazaru zaustavila 29-godišnjeg vozača automobila marke „bmv“ koji je, kako je proverom utvrđeno, bio pozitivan na kokain i kanabis, a imao je i 0,94 promila alkohola u organizmu.

Tridesetšestogodišnjem i dvadesetdevetogodišnjem vozaču je određeno zadržavanje i protiv njih su podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Sudija za prekršaje u Novom Pazaru je tridesetšestogodišnjaku izrekao novčanu kaznu u iznosu od 90.000 dinara, zabranu upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na teritoriji Republike Srbije u trajanju od 8 meseci i 14 kaznenih poena, dok je 29-godišnjak kažnjen sa 40.000 dinara, 12 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na teritoriji Republike Srbije i 18 kaznenih poena.

Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i da dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading