IRAN NAPAO ZONU AMERIČKE BAZE NA SEVERU IRAKA: Ispaljeni balistički projektili! (VIDEO)

Autor:

Hronika

15.01.2024

23:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Erbilu niz eksplozija.

IRAN NAPAO ZONU AMERIČKE BAZE NA SEVERU IRAKA: Ispaljeni balistički projektili! (VIDEO)

Foto: twitter.com/Pluton45873221

Prestonica iračkog Кurdistana Erbil, bila je poprište niza eksplozija koje su potresle zonu američkog konzulata i međunarodnog aerodroma.

 

 

Izvor za RIA Novosti je potvrdio da se nekoliko eksplozija dogodilo u blizini američkog konzulata i aerodroma u severnom Iraku. Agencija Šafak je prenela informaciju da su letovi na aerodromu privremeno obustavljeni zbog raketnog napada koji je pogodio vazdušnu luku i obližnji američki konzulat.

U blizini međunarodnog aerodroma nalazi se vojna baza Harir koju koriste snage međunarodne koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama. Prema nezvaničnim informacijama, baza i konzulat su napadnuti projektilima i dronovima sa teritorije Irana. Odgovornost za napad je preuzela Iranska revolucionarna garda.


Napad na američki konzulat i aerodrom u Erbilu izazvao je brze reakcije i osude širom sveta. Američki zvaničnici nisu odmah dali zvaničnu izjavu povodom napada, ali se očekuje da će Sjedinjene Američke Države energično odgovoriti na ovaj incident. Iračke vlasti takođe su osudile napad, ističući potrebu za očuvanjem stabilnosti i mira u regionu.

 

 

 


Napad na američki konzulat i aerodrom dodatno je pojačao napetost u već turbulentnom regionu Bliskog istoka. Ovo nije prvi put da su američke vojne i diplomatske misije bile meta napada u Iraku, a napetost između Irana i Sjedinjenih Američkih Država dodatno komplikuje situaciju.

 

 

 

 

 


Očekuje se da će napad na američki konzulat i aerodrom u Erbilu imati ozbiljne posledice po odnose između Irana i SAD, kao i po stabilnost regiona. Povećana vojna prisutnost i mogući odgovor SAD mogu dodatno destabilizovati već krhku situaciju u regionu. Svet sa zebnjom iščekuje dalje razvoj događaja i eventualne reakcije na ovaj napad.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading