DEČACI MONSTRUMI KOJI SU UBILI DEDA TODORA POBEGLI IZ USTANOVE U KOJU SU SMEŠTENI! Odmah nastavili da terorišu Novi Sad - KRADU I OBIJAJU LOKALE! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Hronika

03.01.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu mogli da odgovaraju, jer su maloletni

DEČACI MONSTRUMI KOJI SU UBILI DEDA TODORA POBEGLI IZ USTANOVE U KOJU SU SMEŠTENI! Odmah nastavili da terorišu Novi Sad - KRADU I OBIJAJU LOKALE! (FOTO, VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/192_rs/

Dečaci Z. N. (13) i V. N. (11), koji su brutalno pretukli Todora Šunjku (75) u Tovariševu 14. aprila prošle godine, nanoseći mu ozbiljne telesne povrede od kojih je preminuo nakon tri meseca agonije, pobegli su iz ustanove socijalne zaštite u Novom Sadu.

Oni su nakon bekstva nastavili s nizom krađa i pokušaja krađa po Novom Sadu. O tome svedoči i snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, prikazujući mlađeg od dvojice dečaka kako obija nekoliko lokala na Sentandrejskom putu tokom noći između ponedeljka i utorka, piše Blic.

Budući da su u pitanju mlađi maloletnici, oni nisu mogli biti smešteni u ustanovu zatvorenog tipa, a to su i iskoristili da pobegnu. Policija intenzivno traga za njima nakon što su dobili obaveštenje.

 

 

Novosadsko Osnovno javno tužilaštvo je potvrdilo da je postupak dokaznih radnji protiv majke je u toku.

- Povodom krivične prijave PU Novi Sad, zaprimljene kod ovog Tužilaštva dana 10.07.2023. godine, pred ovim Tužilaštvom u toku je postupak dokaznih radnji protiv S.N. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz člana 193 stav 1 Krivičnog zakonika, te će nakon prikupljenih svih dokaza i sagledavanja celokupnog činjeničnog stanja biti doneta javnotužilačka odluka - navedeno je u odgovoru OJT.

U tom periodu, deca su pod starateljstvom majke, i ukoliko bi joj bilo oduzeto, jedina mogućnost je da nadležni Centar za socijalni rad primeni mere koje su u njegovoj nadležnosti kao organa starateljstva. Važno je napomenuti da, dok deca ne napune 14 godina, ne mogu biti smeštena u ustanovu zatvorenog tipa prema pravilima i propisima.

Dečaci su ostali na slobodi nakon teškog krivičnog dela koje su počinili u Tovariševu, za koje nisu krivično odgovorni jer su maloletnici. Od tada su identifikovani kao počinioci 32 krivična dela.

(Blic)

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Saja

03.01.2024 16:39

Budući Ćenta, Ljuba Zemunaca, Arkan... Sve Srpski heroji i rodoljubi.

Ana

03.01.2024 16:44

Pa kao što je Kosta Kecmanović zatvoren tako treba i oni...ne razumem...maloletni su pa mogu da ubijaju i pljačkaju -svašta!!!