"SVUDA JE BILO KRVI": Policajac koji je spasavao tročlanu porodicu u Tutinu otkriva detalje stravične nesreće - "Milena je držala muža za ruku kao da je znala da će umreti"

Autor:

Hronika

31.12.2023

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skenderović otkriva da su se duž kanjona gde je vozilo sletelo nalazili razbacani predmeti iz vozila.

"SVUDA JE BILO KRVI": Policajac koji je spasavao tročlanu porodicu u Tutinu otkriva detalje stravične nesreće - "Milena je držala muža za ruku kao da je znala da će umreti"

Foto: RINA

- Dali smo sve od sebe da spasimo još jedan život. To su bili nadljudski napori, pogotovo kada smo videli da je reč o trudnici. Međutim, njoj nije bilo spasa. To je potreslo celu našu stanicu - ovim rečima za "Blic" Esko Skenderović, pomoćnik komandira saobraćajne policije u PS Tutin koji je učestvovao u akciji spasavanja tročlane porodice koja je doživela saobraćajnu nesreću u mestu Batrge u Tutinu kada su sleteli automobilom u kanjon Ibra.

saobraćajnoj nesreći nastradala je trudnica Milena F. (32), dok su njen suprug i trogodišnji sin zadobili teške telesne povrede.

Kako navodi Skenderović, u 19 časova su dobili poziv da je došlo do sletanja vozila u kanjon Ibra i da su na licu mesta građani koji pokušavaju da pomognu povređenima.

- Odmah smo alarmirali vatrogasce spasioce i Hitnu pomoć - započinje ispovest Skenderović.

Prema njegovim rečima, na licu mesta su morali da sačekaju vatrogasce spasioce jer zbog nepristupačnosti terena, velike hladnoće i snega nije bilo moguće da se izvede izvlačenje povređenih bez opreme vatrogasaca.

- U kanjonu je bio strm i rastresit kamen, međutim zbog vremenskih prilika bio je smrznut - kaže on.

Republika

Foto: RINA

 

Na terenu su bili svi policijski službenici iz PS Tutin koji su bili u smeni, ali i oni koji su završili smenu. Ukupno petnaestoro policajaca, a osim njih na licu mesta su bila i dva policajca iz granične policije koji su tuda slučajno prolazili.

- Nakon tunela, gde se odigrala saobraćajna nesreća, put se blago zaokreće ulevo, dok je bilo neophodno da vozači zadrže vozilo u desnoj traci kako bi sačuvali svoj smer kretanja. Međutim, najverovatnije je vozač usled umora zaspao i prešao u levu saobraćajnu traku, zbog čega je sleteo paralelno sa kolovozom - kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, pošto je velika kosina, došlo je do prevrtanja automobila.

- Ono što je važno jeste da su svi u vozilu bili vezani sigurnosnim pojasom i da su imali sedište za dete. Da to nisu imali i da nisu bili vezani, tragedija bi bila mnogo veća - kaže naš sagovornik.

Skenderović otkriva da su se duž kanjona gde je vozilo sletelo nalazili razbacani predmeti iz vozila.

- Sve je bilo uništeno, nismo mogli da utvrdimo o kom vozilu se radi. Videli smo samo oznaku BMW, a kasnije smo utvrdili uz pomoć crnogorske policije da je reč o BMW X3. Na automobilu je puklo staklo od panorame, svuda je bilo krvi.. Automobil se zaustavio na samo dva metra od reke - kaže sagovornik.

Republika

Foto: RINA

 

Prema njegovim rečima, najveća žal je što nisu uspeli da spasu trudnicu.

Dali smo sve od sebe da spasimo još jedan život. To su bili nadljudski napori, pogotovo kada smo videli da je reč o trudnici. Međutim, njoj nije bilo spasa. To je potreslo celu našu stanicu - kaže naš sagovornik.

"Plač dečaka odzvanjao kanjonom"

Saudin Pramenković, komandir Vatrogasnog odeljenja u Tutinu koji je takođe učestvovao u akciji spasavanja, rekao je ranije za "Blic" da je plač dečaka odzvanjao kanjonom, te da su scene na licu mesta bile jezive.

- Plač deteta je odzvanjao kanjonom. Milena je držala Nikolu za ruku i nije mu dala da ode, kao da je osetila da će umreti - rekao je ranije Pramenković.

Prema njegovim rečima, kanjon je dubok između 200 i 250 metara i veoma je nepristupačan. Intervencija izvlačenja lica trajala je dva i po sata.

- Kada smo stigli na mesto nesreće prizor je bio strašan. Čuli smo kako dete plače u kanjonu. Plač deteta je odzvanjao - objašnjava on.

"Da nije bilo njega, ko zna kada bi ih pronašli"

Pramenković i Skenderović izrazili su posebnu zahvalnost Muhamedu Ugljaninu koji je vozio iza tročlane porodice koja je sletela u kanjon, nakon čega je odmah pozvao policiju.

- Da nije bilo njega, ko zna kada bi ih pronašli. On se samostalno spustio u kanjon kako bi pomogao povređenima - naveli su naši sagovornici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading