OVAKO SE ZAPRAVO SAZNALO GDE JE UBICA MALE VANJE! Najtraženiji begunac mislio da tako neće biti otkriven - isplivali detalji hapšenja!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasovski je rekao da su uz pomoć potvrde i fotografija uspešno utvrdili da se radi o osumnjičenom za Vanjino ubistvo.

OVAKO SE ZAPRAVO SAZNALO GDE JE UBICA MALE VANJE! Najtraženiji begunac mislio da tako neće biti otkriven - isplivali detalji hapšenja!

Foto: Makedonska policija, Profimedia

Mediji Severne Makedonije objavili su sinoć prvu fotografiju uhapšenog Ljupča Pelevskog, osumnjičenog kao organizatora otmice i ubistva Vanje Gorčevske (14).

Pelevski je uhapšen u Turskoj po poternici makedonskog Interpola, a mediji su kasnije podelili navode kako je uopšte monstrum uhapšen.

Kako bi se uverilo da je uhapšeno lice Ljupčo Palevski i da bi dobilo zvaničnu potvrdu Interpola Turske, makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je dobilo fotografije i potvrde turske policije.

Poslata je potvrda da je uhapšeno lice Lj.P. tražen po poternici i tražili su potvrdu da li je to on. 

Spasovski je rekao da su uz pomoć potvrde i fotografija uspešno utvrdili da se radi o osumnjičenom za Vanjino ubistvo.

Operativni izvor koji je makedonska policija imala u Turskoj imao je informaciju da će Palevski otići u Istanbul, rekao je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Palevski je uzeo taksi i otišao iz Balikesira za Istanbul, ali se za kratko vreme vratio u Balikesir gde je uhapšen.

- Tako je mislio da neće biti otkriven - rekao je Spasovski.

Škodom do Beograda, džipom do Turske

Policija i tužilaštvo ranije su otkrili da je Palčo pobegao 30. novembra i stigao prvo u Beograd. Njega je u Srbiju dovezao njegov advokat pod izgovorom da ga vodi na medicinske preglede.

Nakon što ga je ostavio u jednom beogradskom hotelu, Palčo je krenuo put Bugarske 1. decembra. Spekulisalo se da mu je krajnja destinacija bila Turska, gde je na kraju i pronađen.

Sumnja se da ga je iz Srbije do Turske vozio Stefan D. iz Strumice, otac dvoje dece. Palčo je do Turske stigao vozilom "land rover".

Precizno vreme puta od Beograda do Turske nije poznato, ali se zna da su u Bugarsku ušli na GP Gradina, a u Tursku na prelazu Kapitan Andrejevo. Stefan je, prema navodima, ostavio Palča u Balikeširu, gradu udaljenom skoro šest sati vožnje od granice sa Bugarskom.

Podsetimo, Spasovski je rekao da je Palevski preko Srbije i Bugarske prešao u Tursku.

- Dovezen je automobilom u Beograd i ostavljen u hotelu. Zatim je prevezen preko Bugarske u Tursku u grad Balikešir. Naši policajci su se sastali sa njihovim operativnim izvorom, a ovaj ih je obavestio da osumnjičeni odatle želi da ide u Istanbul i da se dogovorio sa taksistom. Ostao je u Balikeširu gde je uhapšen na ulici. To je bila poslednja karika gnusnog čina koji je nedostajao da se kaže da smo rešili slučaj - rekao je ministar.

Spasovski je rekao da je procedura za ekstradicioni pritvor u rukama ministarstva pravde, a potom će izaći pred lice pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading