IT STRUČNJAK KOJI JE OPTUŽEN ZA PREVARU VREDNU 70 MILIONA EVRA IZRUČEN AMERICI: Tajna bekstva hakerskog para i tragična smrt supruge u Istanbulu!

Autor:

Hronika

03.12.2023

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se činilo da je sudbina Kristijana Krstića zapečaćena, usledio je nagli obrt - izručenje je obustavljeno.

IT STRUČNJAK KOJI JE OPTUŽEN ZA PREVARU VREDNU 70 MILIONA EVRA IZRUČEN AMERICI: Tajna bekstva hakerskog para i tragična smrt supruge u Istanbulu!

Foto: Društvene mreže

Kristijan Krstić i Ksenija Fej Atilano Krstić

Srbin Kristijan Krstić, rodom iz Niša, privukao je pažnju javnosti kada je uhapšen i izručen Sjedinjenim Američkim Državama zbog optužbi da je bio vođa bande koja je organizovala digitalne prevare "teške" 70 miliona dolara.

On i još desetak IT stručnjaka optuženi su za kreiranje i plasiranje preko 20 lažnih platformi povezanih sa platformama za ulaganje u kriptovalute. Ova vest je izazvala veliku pažnju, kako domaće, tako i međunarodne javnosti, s obzirom na ozbiljnost optužbi i moguće posledice.

Uhapšenje i izručenje

Gruzijske vlasti su uhapsile Kristijana Krstića u Batumiju, a nakon toga je isporučen Sjedinjenim Američkim Državama. Ovo izručenje rezultat je kontinuirane koordinacije između Ministarstva pravde SAD i gruzijskih partnera za sprovođenje zakona u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala. Očigledno je da su američke vlasti ozbiljno shvatile ovaj slučaj i posvetile su se zaštiti naroda od prevara sa kriptovalutama.

 

 

Nagli obrt

Iako se činilo da je sudbina Kristijana Krstića zapečaćena, usledio je nagli obrt - izručenje je obustavljeno, a u zaštitu njihovih ljudskih prava umešao se i međunarodni sud u Strazburu. Ovo je izazvalo iznenađenje i otvorilo pitanja o daljem toku ovog slučaja.

Misteriozna smrt supruge Ksenije

Krajem 2022. godine, Apelacioni sud u Beogradu doneo je rešenje da se odbije izručenje Kristijana Krstića iz Niša. Međutim, i pored te odluke, Krstići se nisu vratili u Srbiju. Nažalost, krajem avgusta iste godine, Kristijanova supruga, Filipinka Ksenija Fej Krstić, pronađena je mrtva u Istanbulu. Smrt Filipinke povela je razne spekulacije i nagađanja na društvenim mrežama, ali prema nezvaničnim saznanjima, ona je preminula usled teške bolesti.

 

 

Inteligentna osoba sklon promenama identiteta

Prijatelji i poznanici opisali su Kristijana Krstića kao izuzetno inteligentnu osobu, adrenalinskog zavisnika, ali i kao osobu sklonu promenama identiteta i mesta boravka. Suđenje Krstiću zakazano je za 8. januar 2024. godine, a javnost sa nestrpljenjem očekuje dalji razvoj događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading