OVAKO JE PAO SRPSKI KRALJ KOKAINA: Dadilja dečku pisala poruke i davala informacije o "Balkanskom kartelu"

Autor:

Hronika

29.11.2023

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je otkrila da je dadilja slala poruke "svom momku" objašnjavajući šta se dešava u "Balkanskom kartelu". Kada je Nešić shvatio da je dadilja izdala grupu, on i njegovi saradnici su je oteli, vezali i držali u svojoj kući, preteći joj smrću i lomljenjem nogu.

OVAKO JE PAO SRPSKI KRALJ KOKAINA: Dadilja dečku pisala poruke i davala informacije o "Balkanskom kartelu"

Foto: printscreen/band.uol.com.br

Brazilska savezna policija nedavno je objavila detalje o "Balkanskom kartelu", čiji je vođa bio Aleksandar Nešić, sin poznatog "srpskog kralja kokaina" Gorana Nešića Cige. U izveštaju se navodi da je grupa ostala bez velike količine kokaina čija je vrednost na tržištu Evrope procenjena na čak 470 miliona evra.

Poverljivi dokument brazilske policije otkrio je da su članovi "Balkanskog kartela" sumnjali da ih je policiji odala Nešićeva dadilja, što je dovelo do hapšenja Nešića i još 15 saradnika u velikoj policijskoj akciji početkom oktobra. Dadilja je radila za Nešića i sumnje su pale na nju kada je na Zelenortskim ostrvima otkrivena prva pošiljka kokaina namenjena za Evropu.

Policija je otkrila da je dadilja slala poruke "svom momku" objašnjavajući šta se dešava u "Balkanskom kartelu". Kada je Nešić shvatio da je dadilja izdala grupu, on i njegovi saradnici su je oteli, vezali i držali u svojoj kući, preteći joj smrću i lomljenjem nogu. Međutim, policija je uspela da je oslobodi prilikom hapšenja Nešića i njegovih saradnika.

Policija je otkrila da je "Balkanski kartel" koristio i drugu rutu za krijumčarenje kokaina, preko Farskih ostrva i teritorije Danske u Severnom moru. Nešićev saradnik Jairo Souza, koji je uhvaćen šest meseci prehapšenja vođe, rukovodio je ovim krakom. Prvi veliki udarac "Balkanskom kartelu" zadat je 1. aprila 2022. godine kada je američka fregata upozorila brazilski ribarski brod "Alkatraz 1" na sumnjive aktivnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading