"DA, OVO SAM JA": Tejiću, koji se sumnjiči za ubistvo Mirkovića u Belvilu, nastavljeno suđenje !

Autor:

Hronika

09.11.2023

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za razliku od Tejića svi ostali optuženi negiraju da su preduzeli radnje koje su im stavljene na teret.

"DA, OVO SAM JA": Tejiću, koji se sumnjiči za ubistvo Mirkovića u Belvilu, nastavljeno suđenje !

Foto: Društvene mreže/Srpski Telegraf

Suđenje Lazaru Tejiću i još četvorici optuženih za ubistvo Bojana Mirkovića u garaži beogradskog naselja Belvil u novembru 2020. godine nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu.

Otac ubijenog Mirkovića smogao je snage i prisustvovao suđenju uz dvojicu punomoćnika Bojana Ječmenicu i Dušana Mrdakovića.

Gledanjem više od 20 snimaka je nastavljeno suđenje, a prema navodima advokata Ječmenice njima se dokazuje da su ubica i njegov bivši očuh Bojan Kovačević opservitali Bojana Mirkovića 4. novembra 2020. 

Na snimcima sa kamera vidi se kretanje automobila karavana marke BMW u kojem su bili Tejić i okrivljeni Bojan Kovačević i jedna ženska osoba.

Snimci prate kretanje ovog vozila po opštini Novi Beograd, nedvosmisleno je ustanovljeno da je na mestu suvozača bio Tejić, a na mestu vozača Kovačević.

- Da to sam ja sudija, taj jedini sa hirurškom maskom na licu jer je bila korona - rekao je Tejić koji je razdragano želeo da komentariše snimke kao da se ne radi o svirepom zločinu.

- Bojan Kovačević je bio u vezi sa mojom majkom, zloupotrebio sam poverenje ovog jadnog čoveka. On me stalno vozio gde je trebalo, mene i devojku na piće, ovamo-tamo - rekao je Tejić koji je priznao zločin još na početku sudjenja.

Direktni izvršilac ubistva je komentarisao da se na snimcima bmw vidi bicikl u gepeku, a na pitanje sudije Stojana Petrovića koji rukovodi postupkom da precizno kaže rekao je:

- Ne znam ništa više sudija posle tri godina pritvora, ni gde mi je kuća - ironično je rekao Tejić.

Za razliku od njega svi ostali optuženi negiraju da su preduzeli radnje koje su im stavljene na teret.

I danas su nastavili sa negacijama i osporili navode oštećene strane da su pet sati obilazili šire područje dela grada u kojem je usledilo ubistvo lepog Bokija, kako su zvali Mirkovića.

Na nekoliko snimaka vidjen je optuženi Ivan Nikčević u vozilu smart. Njega Mirkovićeva porodica označava kao organizatora ubistva, a čemu u prilog ide i činjenica da su imali lični sukob. 

U nastavku sudjenja 4. decembra, predvidjeno je saslušanje veštaka Dušana Keckarevića u vezi sa DNK tragovima optuženih.

Podsetimo, Tejić se na prošlom  ročištu žalio sudskom  veću da mu porodica ubijenog Mirkovića preti. I ne samo njemu, nego i njegovoj porodici.

- Pre godinu i po dana u pritvoru sam čuo da porodica i prijatelji Bojana Mirkovića nude novac da se meni u pritvoru svašta desi. Takve informacije i poluinfiormacije čujem u pritvoru - rekao je Tejić navodeći da je iz poštovanja prema žrtvi sve vreme ćutao o tome, ali kaže sada je prevazišlo svaku meru.

- Oni imaju problem samo sa mnom, a ne sa mojom porodicom, koja je poštena. Neka sve rešavaju sa mnom. Čuo sam da licitiraju da će se desiti nešto loše - žalio se on.

Uz Tejića, Kovačevića i Nikčevića u ovom slučaju su optuženi još očuh Dušan Kokoruš i Crnogorac Filip Ivanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading