POBEGAO NAKON HAPŠENJA ZBOG UBISTVA, PA GA PRONAŠLI U RUMI! Radomir ubio dvojicu pripadnika Vojne policije - tek sad podignuta optužnica

Autor:

Hronika

31.10.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo je predložilo produženje pritvora zbog rizika od ponovnog bekstva.

POBEGAO NAKON HAPŠENJA ZBOG UBISTVA, PA GA PRONAŠLI U RUMI! Radomir ubio dvojicu pripadnika Vojne policije - tek sad podignuta optužnica

Foto: ST/N. MANDIĆ

Policija na terenu

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Radomira R. (63) zbog opravdane sumnje da je 4. avgusta 1995. godine, kao rezervista Vojske Republike Srpske Krajine u mestu Topusko, u Hrvatskoj, ubio dvojicu pripadnika Vojne policije Đ.K. i J.N.

- Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Radomiru R. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo. Okrivljeni je bio u bekstvu do hapšenja 7. maja ove godine u Rumi, a tužilaštvo je predložilo da mu se produži pritvor zbog opasnosti od bekstva - potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Prema optužnici, Radomir R. je, kao rezervista Vojske Republike Srpske Krajine, nakon verbalne rasprave s dvojicom pripadnika vojne policije, iz automatske puške otvorio vatru i ubio Đ.K. i J.N. na licu mesta.

Nakon toga, pobegao je s lica mesta, ali je uhapšen od strane pripadnika Vojne policije, pri čemu je ranjen u predelu stomaka. Nakon otpuštanja iz bolnice, ponovo je pobegao.

Hapšenje i podizanje optužnice sada predstavljaju korak ka pravdi za ove zločine koji su se dogodili 1995. godine.

Optuženi je uhapšen nakon dugog vremenskog perioda provedenog u bekstvu, a tužilaštvo je predložilo produženje pritvora zbog rizika od ponovnog bekstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading