SUDIJA ME JE UBIO DRUGI PUT, PITAO SAM GA DA LI IMA DECU: Otac stradale devojčice iz Novog Pazara očajan zbog presude od DVE GODINE

Autor: Republika, SLAĐANA STEPANOVIĆ

Hronika

03.08.2023

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčicin otac kaže da je izricanje presude teško podneo i da je u afektu morao i da se obrati sudiji

SUDIJA ME JE UBIO DRUGI PUT, PITAO SAM GA DA LI IMA DECU: Otac stradale devojčice iz Novog Pazara očajan zbog presude od DVE GODINE

Foto: Facebook/Esko Zećović

Facebook/Esko Zećović

Otac devojčice Melise Zećović (15), Esko, kaže u ispovesti za naš portal da ga je sudija, koji je ubicu njegove ćerke osudio na dve godine zatvora, ponovo ubio! Neutešni otac ostao je bez ćerke 12. decembra kada ju je vozač Belmin Hasanović (18) u svom golfu pokosio na pešačkom prelazu u novopazarskom naselju Mur, idući najmanje 70 km na sat, jer veštaci nisu mogli da utvrde tačnu brzinu, jer, kako su naveli, nije bilo tragova kočenja.

Belminu je presudu juče u 12.30 izrekao sudija Višeg suda u Novom Pazaru, Šemso Hadžić. Više javno tužilaštvo u tom gradu saopštilo je da je sud naveo da je vozač kriv jer je kobnog jutra upravljajući vozilom “golf” s probnom vozačkom dozvolom pešačkom prelazu udario petnaestogodišnju devojčicu Melisu Zećović, koja je od zadobijenih povreda preminula.

Naši novinari obratili su se i portparolu Višeg suda, kako bismo dobili obrazloženje presude, pa su nam rekli da ćemo je dobiti sutra.

Devojčicin otac kaže da je izricanje presude teško podneo i da je u afektu morao i da se obrati sudiji, a nakon nesreće ispričao je za naš portal šta se sve desilo tog 12. decembra.

- Moram ovako da kažem, taj sudija monstrum Šemso Hadžić izrekao je vozaču samo dve godine zatvora. Onda nam je rekao da sednemo i počeo je da mi daje savete, koji su me tako nervirali. Ta njegova presuda je drugi put ubila moju porodicu i Melisu,on nas je overio. Ja sam očekivao pravdu na pravom mestu, ali sam tu dočekao najveću nepravdu, i još mi daje savete. Taj monstrum je rekao: "Sa velikom žalošću, dubokim bolom i razumevanjem bola vaše porodice doneo sam presudu od dve godine." Tada sam ga pitao da mu se obratim lično i dao mi je. Pitao sam ga da li ima porodicu i decu, a on neće da mi odgovori - prepričava Esko Zećović za Republiku.

Kako dalje navodi, tada ga je bol savladao i nije birao reči.

- Tada sam mu rekao: "Sram te bilo, ti bolje poznaješ zakon nego ja, učio si školu, sudija si, a ja sam odrastao na selu i toga se ne stidim, ali me je bog ipak obdario za nešto". Pitao sam ga: "Kakva su ti to osećanja, doneo si dve godine, a u zakonu piše od dve do 12 godina. Sad si mi sve rekao o sebi, zato te pitam kakva su ti to osećanja i kakvu ti imaš duševnu bol i kako si ti mene razumeo". Rekao sam mu i mnogo vulgarnih reči jer sam bio potpuno rastrojen. Što se tiče olakšavajućih okolnosti rekao je da je uzeo u obzir što se vozač pokajao i što nije ranije osuđivan. Taj monstrum je tako poslao poruku vozačima: "Vozite brzo i gazite decu" - govori očajan otac.

Republika

Foto: youtube.com/RTV Novi Pazar

Mesto nesreće

Esko kaže da od gubitka ćerke za njega nema života, iako, kao samohrani otac, mora da se bori da izvede mlađeg sina na put.

- Ne bih nikom poželeo da ima ovakav život, kao ja, ali kad bih mogao samo da vidim kako bi se sudija ponašao da je njemu učinjena ova nepravda, da se njemu ovo desilo. Da li je nekad lečio bolesno dete, pa bio uz nju kad plače zbog zubića, pa je šalješ u školu da postane neko.... jeste mi bila ćerka, ali je bila tatin sin. Na sva četiri ročišta, koliko je ubica stajao ispred mene na dva metra, nisam mu ništa rekao jer sam mislio da će biti zakonski kažnjen. Voleo bih da sudija i ja popričamo javno negde da narod čuje kako je on doneo tu odluku, na osnovu čega. Taj dečko će brzo da izađe i nastavi život, a ja mogu samo da idem na groblje, samo to mogu da uradim, drugo ništa - ističe neutešni čovek.

Naš sagovornik naglašava da je samo izvođenje dokaza prošlo u redu i da nema nikakve zamerke na veštake, i kaže da je utvrđeno da je, tada, maloletni tinejdžer vozio najmanje 70 km/h.

Foto: Društvene mreže

Esko Zećović

- Rekli su da je išao najmanje 70 km jer nije bilo tragova kočenja i bez toga ne može da se precizira. Melisa je ušla na pešački korak, dva, a on je pokosio i zaustavio se 250 metara kasnije. Imam posebno suđenje i sa vozačem kombija, koji ju je drugi pregazio, ali je srećom drugi sudija. Presuda Belminu više deluje kao nagrada nego kazna. Išao je i on u školu tog jutra. Pokušali su da lažu na početku suđenja da je učio celu noć pre nesreće, ali su ga odale fotografije na Instagramu, bio je u poseti drugu koji je prethodne večeri kolima sleteo s puta. Na slikama mu on drži infuziju. Policajci koji su došli ujutru na mesto Melisinog stradanja, kažu da su ga prepoznali od te večeri, kada je posetio druga. Nadam se da će ova presuda biti što pre oborena - zaključuje Zećović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (3)

Loading
Mile

03.08.2023 17:17

Bolje da što pre izadje a onda bi pravi otac znao šta da radi.

Memo

03.08.2023 18:13

To je nepravda. Ako ne sudi po pravdi i zakonima sudiju smeniti.

Tanja

03.08.2023 23:30

Tugo… Ne treba otac da presudjuje, za to postoje sudije, samo što na žalost oni ne rade svoj posao po zakonu već prema vezama i ličnim interesima. Saučešće ocu devojčice i neka mu Bog da snage da izvede sina na put i da ne poklekne i pokuša da sam istera pravdu. Verujem u Boga i kosmičku snagu i znam da će jednoga dana svi koji su grešili platiti na ovaj ili onaj način. A za sudiju poruka od 2 do 12 godina veliki je raspon, presuda je sramotna i uvredljiva, i nadam se da će na višoj instanci biti promenjena u korist oštećenog.