STRAVA I UŽAS KOD PANČEVA! Izvučeno telo iz Dunava - naređena HITNA obdukcija!

Autor:

Hronika

31.07.2023

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O svemu obavešteno nadležno tužilaštvo i policija.

STRAVA I UŽAS KOD PANČEVA! Izvučeno telo iz Dunava - naređena HITNA obdukcija!

Foto: Ilustracija: ST/Nemanja Pančić, Vladimir Lukić

Iz Dunava kod Pančeva izvučeno beživotno telo utopljenika

Na telu nema vidljivih povreda, ali je naređena obdukcija. O svemu obavešteno nadležno tužilaštvo i policija.

Podsećamo, telo nepoznatog muškarca izvučeno iz Dunava u Bačkom Novom selu, saznaju beogradski mediji.

Prema prvim saznanjima, telo je poslato na obdukciju. Nakon obdukcije znaće se da li je došlo do utapanja muškarca ili je smrt nastupila drugačije.

U martu prošle godine iz Dunava kod Kostolca izvučeni su delovi tela muške osobe, tačnije donji ekstremiteti, a identitet te osobe je i dalje nepoznat.

Noge se čuvaju u hladnjači, a DNK je upoređen sa bazom nestalih osoba još u maju prošle godine, ali se nije poklopio ni sa jednim od postojećih.

I dalje ne znamo čije su noge. Kosti se čuvaju za DNK. Prema nekim prvim pretpostavkama moglo bi da bude reč o osobi koja nije iz Srbije, odnosno, nije naš državljanin. Moguće da je telo ovde potonulo, a moguće i da je doplutalo iz neke druge države - rečeno je.

Veštak je, kako se ranije pisalo, izolovao deo tela koji je prosleđen Nacionalnom kriminalističkom centru kako bi iz njega izvukli DNK. U ovom slučaju, navodno, to je bila butna kost.

Više javno tužilaštvo iz Požarevca je potom naredilo Nacionalnom kriminalističkom centru iz Beograda da iz delova pronađenog tela dobije DNK profil i uporedi sa onima iz baze.

Obducent je utvrdio da je reč o krupnijem muškarcu koji je po konstrukciji nogu najverovatnije sportista. Veštak je, takođe, zaključio da su delovi tela čoveka najmanje pola godine u vodi. Na njemu su nađene tamne patike i čarape. U svom izveštaju naveo je i osnovne podatke koje je tokom veštačenja saznao - rečeno je.

Inače, Nacionalni kriminalistički centar radio je i veštačenje žrtava klana Veljka Belivuka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading