DRVO PALO NA TAKSI, ZAROBLJENA DECA ČEKALA POMOĆ: Dramatične scene tokom stravičnog nevremena ne prestaju!

Autor:

Hronika

21.07.2023

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još od 19. jula, pa sve do sutra, 22. na snazi je upozorenje RHMZ na mogućnost snažne superćelijske oluje. Ono čemu smo svedočili ove srede, ali i prošlog četvrtka, preti da se ponovi i danas.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP spasili su večeras pet osoba, od toga dvoje dece.

Kako se navodi, spasili su jednu ženu iz kioska na Beogradskom Keju u Novom Sadu na koji je palo drvo. Zarobljena žena je izvučena i predata ekipama Hitne medicinske pomoći.

Takođe, vatrogasci-spasioci iz Novog Sada spasili su još 4 osobe od čega dvoje dece iz taksi vozila na koje je palo drvo u Bulevaru Mihajla Pupina.

Republika

Foto: Facebook

Tokom popodneva olujno nevreme pogodilo je i Sombor a pripadnici vatrogasno spasilačke angažovani su na 4 intervencije uklanjanja stabala. Usled nevremena bez električne energije je deo Grada i okolna mesta (Kljajićevo i Čonoplja). Ekipe EDB-a su na terenu. I u Kikindi, na teritoriji opštine Kanjiža, vatrogasci-spasioci angažovani su na uklanjanju palog stabla sa dalekovoda.

Teritoriju Grada Subotice i opština Mali Iđoš i Bačka Topola, zahvatilo je nevreme isto i imamo 7 intervencija uklanjanja oborenih stabala kao i u Sremskoj Mitrovici. Na teritoriji opštine Šid u toku je snažna oluja. Na 18 intervencija trenutno je angažovano 34 vatrogasaca-spasilaca sa 21 vozilom.

Republika

Foto: Instagram/192.rs

 

Još od 19. jula, pa sve do sutra, 22. na snazi je upozorenje RHMZ na mogućnost snažne superćelijske oluje. Ono čemu smo svedočili ove srede, ali i prošlog četvrtka, preti da se ponovi i danas.

Danas su iz RHMZ-a saopštili da će razvoji lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz ponegde krupan grad i orkanske udare vetra.

Snažno nevreme popodne je stiglo u Hrvatsku, vetar čupa stabla, više o tome u odvojenoj vesti.

Tornado je danas pogodio Italiju, a zastrašujući snimci stigli su iz okoline Milana.

Nevreme je već krenulo u nekim delovima Srbije, RHMZ je izdao i upozorenje, o čemu više možete pročitati u posebnom tekstu.

MUP je izdao detaljna uputstva kako da se ponašamo kad oluja krene, sve detaljno pročitajte u našoj vesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading