BALKANSKOM KARTELU ODREĐEN PRITVOR!

Autor:

Hronika

13.05.2023

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe.

BALKANSKOM KARTELU ODREĐEN PRITVOR!

Foto: MUP

Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 13.05.2023.godine, nakon saslušanja osumnjičenih M.S, M.L, M.J, D.Đ, M.M, D.N, I.C, R.R, G.P, M.R, M.P, S.V i L.Lj doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana.

Njima je pritvor određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Protiv rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe.

Naredbom o sprovođenju istrage  Javnog  tužilaštva za organizovani kriminal osumnjičenom M.S i M.L. kojis u označeni kao vođe klana na teret se stavlja neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a za isto kriivčno delo osumnjičeni su i M.J, D.Đ, M.M, D.N,I.C, R.R, G.P, M.R, M.P, S.V i L.Lj.

Podsetimo, u međunarodnoj akciji "Easy" (Izi), Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK), a uz koordinaciju Evropola i Evrodžasta, angažavalo je policijskog službenika kao prikrivenog islednika za tajni zadatak razbijanja grupe koja je trgovala kokainom.

Taj čovek je zadatak ispunio. Zahvaljujući njemu, pohapšeno je 13 članova "balkanskog kartela", saznaje Republika.

Taj, za specijalni zadatak posebno odabrani, policijski službenik sačuvan je povlačenjem kada je došao trenutak da se pohapse organizatori i članovi klana.

Tajni agent, navodni član jedne od ćelija klana, kolegama je dojavljivao tajne rute kokaina i drugih opijata, a svoju ulogu pred saradnicima je prikrivao tako što je povremeno bacao sumnju na članove lojalne kartelu. Ti prikriveni islednici se u kriminalnim organizacijama nalaze pod izmenjenim identitetom i lepeza njihovih zaduženja je široka od otkrivanja puteva droge i drugih švercovanih dobara, preko lokacija na kojima se krije novac, kao i gde su štekovi za drogu i kako se i kome ona dotura - otkriva izvor Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading