MUP RAZBIO LEGLO VELJINIH UBICA: U akciji hapšenja se pretresa više lokacija, traga se i za oružjem - KRALJEVO POD OPSADOM!

Autor:

Hronika

18.04.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kraljevu je danas sprovedena velika združena akcija Uprave kriminalističke policije i Žandarmerije u kojoj je uhapšeno više lica zbog različitih kriminalnih dela.

MUP RAZBIO LEGLO VELJINIH UBICA: U akciji hapšenja se pretresa više lokacija, traga se i za oružjem - KRALJEVO POD OPSADOM!

Foto: Republika

Pripadnik UKP vrši hapšenje

Više odreda Uprave kriminalističke policije (UKP) jutros je učestvalo u akciji privođenja osumnjičenih sa područja Kraljeva, a kako se nezvanično saznaje, češljaju se svi lica koja se dovode u vezu sa klanom Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja, koji je jako blizak vođama "kavačkog klana". Poznato je da je Kraljevo postalo svojevrsni "regrutacioni centar za mlade profesionalne ubice".

U Kraljevu je danas sprovedena velika združena akcija Uprave kriminalističke policije i Žandarmerije.

Privedeno je više osoba osumnjičenih za različita kriminalna dela, među kojima je i trgovina drogom. Policijske snage pretresaju mesta boravka ovih osoba u potrazi za oružjem.

Da podsetimo, kako je portal Republika.rs već pisao, Kraljevo je postalo "centar za regrutaciju mladih plaćenih ubica".

Sudeći po ubistvima Škaljaraca širom regiona, "kavački klan" iz Crne Gore sa beogradskim ogrankom Veljka Belivuka u svoje redove je infiltrirao mlade egzekutore iz Kraljeva. Kartu za ulazak u klan Kraljevčani su rezervisali uglavnom ranijim sukobima sa zakonom, ali i time što su novi u svetu organizovanog kriminala.

Kraljevčanin Luka V. (26) jedan je od uhapšenih muškaraca zbog ubistva Ranka Radoševica (55), zvanog Eskobar, koji je likvidiran 9. marta u kafiću na pumpi u Rušnju. Ubijeni je važio je za vođu nikšićkog klana, koji usko sarađuje sa "škaljarskim klanom".

Stefan Milašinović (23), takođe iz Kraljeva uhapšen je krajem aprila prošle godine zbog ubistva Luke Žižica, vlasnika kafica "Ritual" na Novom Beogradu. Njega je policija pronašla u jednom stanu u Kraljevu u kojem se krio. Inače, Milašinovicu se na teret se stavlja i ubistvo Nikole Zečevica Zeke (38) pocinjeno 2021, u glavnoj ulici u Kragujevcu.

I Lazar Ilić (25), koji je u oktobru 2020. godine u garaži tržnog centra "Ušće"ubio Aleksandra Šarca bliskog "Pink panterima" rodom je iz Kraljeva. Ilic je uhapšen pocetkom 2021. u Budvi zbog sumnje da je pripremao likvidaciju Marka Ljubiše, zvanog Kan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading