INSPEKCIJA POSLATA U BOLNICE U UŽICU I ARANĐELOVCU: Utvrđuje se zašto su preminule trudnica i porodilja!

Autor:

Hronika

06.03.2023

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Ministarstva zdravlja za Republiku kažu da čine u cilju razjašnjena okolnosti pod kojima su preminule dve mlade žene.

INSPEKCIJA POSLATA U BOLNICE U UŽICU I ARANĐELOVCU: Utvrđuje se zašto su preminule trudnica i porodilja!

Foto: printscreen

Isidora Puzović

Iz Ministrastva su rekli da će vanrednim nadzorom inspekcije i naloženim unutrašnjim  kontrolama biti utvrđeno da li je bilo propusta lekara prilikom porođaja i lečenja preminule porodilje Bojane Sarić iz Aranđelovca, kao i prilikom lečenja Isidore Puzović trudnice iz Užica koja je preminula u šestom mesecu trudnoće.

Foto: Shutterstock

 

- U slučaju komplikacija nastalih prilikom porođaja Bojane Sarić iz Aranđelovca, a koje su dovele do smrti porodilje, po nalogu direktora Zdravstvenog centra u Aranđelovcu u toku je sprovođenje vanredne unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada. Takođe, danas je počeo i vanredni inspekcijski nadzor Ministarstva zdravlja u Opštoj bolnici u Aranđelovcu - naveli su iz Ministarstva zdravlja Republike Srbije, odakle kažu da će obavestiti javnost o svim činjenicama koje će biti utvrđene po okončanju inspekcijskog nadzora.

Foto: printscreen

Isidora Pozović preminula trudnica iz Užica

Iz istog ministrastva kažu da se utvrđuju okolnosti slučaja, odnosno komplikacija nastalih kod trudnice Isidore Mićić Puzović iz Užica, koje su uzrokovale smrt trudnice i ploda.

-Na zahtev direktora Opšte bolnice u Užicu formirana je komisija za sproveđenje vanredne unutrašnje provera kvaliteta stručnog rada u vezi sa lečenjem pacijentkinje.Inspekcija Ministarstva zdravlja trenutno postupa po pitanju provere rada zdravstvenih radnika nad zbrinjavanjem i lečenjem Isidore Mićić - kažu iz ministarstva i ističu da je naložena i klinička obdukcija preminule trudnice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading