UHAPŠEN MUŠKARAC IZ SOKOBANJE! Tereti se za proizvodnju i prodaju kanabisa

Autor:

Hronika

12.12.2022

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac iz Sokobanje osumnjičen je za neovlašćeno proizvodnje droge.

UHAPŠEN MUŠKARAC IZ SOKOBANJE! Tereti se za proizvodnju i prodaju kanabisa

Foto: Tanjug/Profimedia

Hapšenje

Više javno tužilaštvo u Nišu odredilo je zadržavanje S. M. iz Sokobanje zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Juče, pretresom stana koji koristi osumnjičeni u Sokobanji, pronađena su 42 paketića sa ukupno 63,8 gr.Kanabisa.

Podsetimo, informacija o pojavi nove droge na tržištu uznemirila je Evropljane.

Jarko ružičasta droga iz Kolumbije koja je mešavina MDMA i ketamina postaje sve popularnija u Evropi. Na ulici se zove "tusi" (od 2C), a mediji i policija je zovu "ružičasti kokain" iako ne sadrži kokain. Sve češće ga zaplenjuje policija u Španiji, ali i na drugim mestima u Evropi.

- U velikim gradovima Kolumbije droga je postala sinonim za novu generaciju mladih dilera koji je i prave i prodaju, pre svega u noćnim klubovima u zemlji turistima u potrazi za seksom. Dileri je zbog specifične boje guraju kao rad ekskluzivniji od kokaina, ali "tusi" je više brend nego specifična supstanca - piše Vice.

Ova droga se prvi put pojavila na ulicama Kolumbije oko 2010. Ružičasti prah, obojen bojom za hranu kako bi se izdvojio od drugih praškastih droga, i često s mirisom jagode, nazvan je "tusi" jer sadržavao psihodelik 2CB. Noviji forenzički testovi su pokazali da se "tusi" u međuvremnu pretvorila u nepredvidljivu mešavinu, koja najčešće sadrži različite proporcije ketamina i MDMA, popunjenu kofeinom.

Nije "droga elite", dostupna je svima

Vlada mišljenje da je "ružičasti kokain" droga elite, koju koriste modeli i bogati ljudi, ali ovaj proizvod koriste ljudi sa svih nivoa, kaže Klaudio Vidal, direktor Energi Control. Iako se u početku mogla naći uglavnom u velikim gradovima poput Madrida ili Barselone, ili na turističkim lokacijama poput Ibice i Kosta del Sol, danas se proširila i na druge gradove.

Širenje "tusija" je deo sporog, ali značajnog pomaka u svetskoj nabavci droga, od lekova na biljnoj bazi kao što su kanabis, kokain i heroin, do sintetičkih droga napravljenih u laboratorijama, što je često lakše i jeftinije za proizvodnju, ali, poput fentanila, može biti nepredvidljivije i smrtonosnije.

Bonus video:

Vjt u Nišu odredilo zadržavanje S. M. iz Sokobanje zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlascena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl.246.st.1.KZ. Juče, pretresom stana koji koristi osumnjičeni u Sokobanji, pronađena su 42 paketića sa ukupno 63,8 gr.Kanabisa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading