NAJPOTRESNIJA SCENA ISPED RUDNIKA SOKO: Izvučena tela nastradalih rudara, SRBIJA TUGUJE! (VIDEO)

Autor:

Hronika

01.04.2022

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tela nastadalih rudara izvučena su izvučena su iz okna rudnika Soko kod Sokobanje, javljaju reporteri Republike koji su na mestu tragedije koja je zavila Srbiju u crno.

NAJPOTRESNIJA SCENA ISPED RUDNIKA SOKO:  Izvučena tela nastradalih rudara, SRBIJA TUGUJE! (VIDEO)

Foto: ST/D. KADIĆ

Osam života ugašeno je u stravičnoj tragediji koja se dogodila u rudniku "Soko" kod Sokobanje i ta vest zauzima centralno mesto u izveštajima domaćih i regionalnih medija.

Reporteri Republike koji prate sva dešavanja ispred rudnika javljaju da su tela sa preminulim radnicima upravo izvučena.

Kako ističu naši reporteri, šest kombija u kojima se nalaze tela preminulih napustila su parcelu na kojoj se nalazi rudnik.

Podsetimo, i najviši državni funkcioneri oglasili su se o tragediji i porodicama poginulih uputili izraze saučešća.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ga je najdublje potresla strašna vest o tragičnoj smrti naših rudara u rudniku „Soko".

Srbijo, ne zaboravi heroje - Oni su poginuli u nesreći

U nesreći su poginuli rudari Zlatković Darko (43), Nenad Trivunac (37), Petrović Petar (31), Grujić Radovan (47), Čokirilo Branko (56), Branislav Zlatanović (65), Živković Bratislav (59), Stajić Bojan (34).

- Njihova časna profesija, jedna od najtežih na svetu, oduvek je zahtevala ljude posebnog kova: hrabre, uporne, čvrste i nepokolebljive. Upravo su njihov svakodnevni trud i samopregorni rad oduvek predstavljali samu srž i okosnicu celokupnog razvoja naše zemlje i zato Srbija danas posebno žali zbog gubitka njihovih života, jer nema reči utehe u ovakvoj tragediji - naveo je predsednik Srbije.

I predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća porodicama stradalih rudara u nesreći u rudniku uglja "Soko".

- Ono što možemo u ovim trenucima, jeste da pružimo svu pomoć porodicama. Takođe, želim brz i lak oporavak rudarima koji su povređeni u jutrošnjoj nesreći. U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća porodicama, prijateljima i sugrađanima stradalih. Neka im je večna slava - izjavila je premijerka Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading