TERZIĆEV ZET PAO ZBOG PIŠTOLJA, MAŠA IZBEGLA HAPŠENJE

Autor:

Hronika

03.12.2017

16:38 >> 18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U više odvojenih akcija policija je prethodnih dana uhapsila 139 osoba koje se terete za trgovinu drogom i oružjem. Među njima je i Nikola Buha, sinovac svedoka-saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, kojem je u džipu pronađen pištolj glok sa izbrušenim fabričkim brojem.

RepublikaFoto: Tanjug
I tata hapšen: Zvezdan Terzić

Kada je uhapšen, s njim u kolima je bila i njegova devojka Maša Terzić, ćerka bivšeg funkcionera Fudbalskog saveza Srbije, koja je izbegla hapšenje, saznaje Srpski telegraf.

Pretres

Policija je Buhin džip audi Q7 zaustavila 1. decembra oko 20 časova u Ulici Slavka Ćuruvije. Pored njega je sedeo L. G, dok je Maša bila na zadnjem sedištu. Policajci su pretresli automobil i ispod naslona za ruku između vozača i suvozača pronašli pištolj sa 13 metaka.

- Maša Terzić policajcima se tada požalila da je bolesna, pa je puštena kući, dok su Buha i L. G. privedeni u stanicu, a pištolj i automobil su poslati na veštačenje - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Zbog posedovanja i trgovine oružjem policija je u prethodnih sedam dana uhapsila ukupno 43 osobe, saopštio je juče ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Oružje
43 dolijalo zbog oružja
56 pušaka zaplenjeno
36 pištolja i revolvera
2 raketna bacača
6 bombi pronađeno
5.000 komada municije
14,5 kg eksploziva zaplenjeno

Maša se policajcima požalila da je bolesna, pa su samo Buha i njegov drug L. G. privedeni u stanicu

 

Droga
96 palo zbog droge
129 kilograma droge zaplenjeno
7 laboratorija za drogu otkriveno

On je rekao da je oduzeto 56 pušaka, među kojima više automatskih, 36 pištolja i revolvera, dva raketna bacača zolja, šest bombi i više od 5.000 komada municije.

Ministar Stefanović je kao značajnu stvar posebno istakao oduzimanje 14,5 kilograma eksploziva, od čega je 11 kilograma oduzeto akcijom ljudi iz SBPOK u fabrici "Krušik", gde je jedan od zaposlenih pokušao da iznese i proda više od 11 kilograma vojnog eksploziva ogromne razorne moći.

Uzgajali pečurke

Stefanović je pohvalio i veliku zaplenu narkotika, zbog čega je uhapšeno 96 osoba.

- Od njih je oduzeto skoro 129 kilograma droge. Takođe, uhapšene su i 43 osobe zbog posedovanja i prometa oružja i municije. Na teritoriji Beograda, Subotice, Šapca i Zrenjanina otkriveno je sedam ilegalnih laboratorija, među kojima i one za uzgajanje halucinogenih pečuraka koje su posebno retke - rekao je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading