UTOPIO SE DEČAK (16) U ZAPADNOJ MORAVI! Tragedija kod Čačka

Autor:

Hronika

26.06.2021

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šesnaestogodišnji dečak utopio se u Zapadnoj Moravi u selu Goričani pored Čačka.

RepublikaFoto: pixabay.com

Dečak je dan proveo na reci, a pod vodom je nestao u popodnevnim satima. Njegovo beživotno telo pronađeno je nekoliko sati kasnije.

Još uvek nije poznato kako je došlo do ove tragedije koja je još jedna u nizu koja se dogodila u poeslednjih nekoliko dana.

U četvrtak 24. juna su se za samo 24 sata dogodila čak četiri utapanja.

U četvrtak je javnost potresla vest da je na Lidu u Zemunu život tragično izgubio dvadesetpetogodišnji mladić. On je, kako mediji navode, istovario putnike koje je čamcem prevozio između Zemunskog keja i Lida, nakon čega je skočio u vodu želeći da se rashladi. Nažalost, nije više isplivao. Bio je otac troje dece.

Ovo nije bila jedina tragedija koja je zadesila Srbiju. Na jezeru Bela reka u Ripnju život je izgubio i dve godine mlađi muškarac (23), koji se kupao s društvom u jezeru. U jednom trenutku je zaronio, a osobe koje su bile sa njim prijavile su slučaj policiji nakon što su primetili da je dosta vremena prošlo, a njega nije bilo.

U sredu je prijavljeno da je nestao u Dunavu kod Smedereva iskusni mornar sa barže. Kako je potvrđeno iz Udruženja profesionalnih lađara Srbije, na osnovu informacija koje su dobili od posade broda, mornar je skočio sa splava jednog od kafića na Dunavu oko 19.30 časova u nameri da se okupa. Posle toga ga niko od kolega nije video.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dečak stradao na bazenu Košutnjak

Nastradala i dva maturanta

Istog dana desila se još jedna velika tragedija, kada je 23. juna život u vodi izgubio navršeni osnovac
N.S. (15) koji je nakon uspešno urađenog testa iz maternjeg jezika na maloj maturi rešio da se opusti u bazenu na Košutnjaku. Do kobnog momenta je došlo nakon što je dečak skočio u bazen predviđen za skakanje, kada je ostao bez svesti i potonuo. Nakon 45-minutne reanimacije, Urgentni centar je mogao samo da konstatuje smrt.

Sličan slučaj potresao je Arilje, kada se petneastogodišnji N.N. utopio u Rzavu. Dečak je sa nekoliko drugara u ponedeljak popodne stigao na reku na neuređenu plažu na kojoj je u tom trenutku bilo još kupača. Završio je osmi razred, ovih dana trebalo je da maturira.

- U jednom trenutku dečak je samo nestao po vodom. Njegovi drugari, još neki kupači skočili su u vodu, počela je grozničava potraga po viru dubokom nekoliko metara, uspeli su da pronađu dečaka, izvukli su ga iz vode, neko je odmah pozvao hitnu pomoć, lekari su pokušali reanimaciju, na nesreću, nisu mogli ništa da učine - pričaju očevici tragedije koja je u ponedeljak pogodila Arilje, kada se na mestu zvanom Uski vir, utopio dečak iz naselja Virovo.

Paklene vrućine i nagli početak sezone kupanja odnele su i život pedesetčetorogodišnjeg iskusnog plivača na Paliću. Telo nesrećnog čoveka izvučeno je u ponedeljak oko 10.30 časova iz jezera nakon intenzivne portage. Specijalci ronioci su iz jezera, kod broda u turističkom delu, izvukli čoveka koji se utopio najverovatnije dan pre toga. U blizini mesta utapanje pronađene su lične stvari i bicikl za koji se pretpostavljalo da pripada nesrećnom čoveku. Prema nezvaničnim saznanjima čovek koji se utopio je iskusni plivač i ronilac. Na Palić je otišao biciklom da se rashladi u jezerskoj vodi, međutim, najverovatnije ga je tokom plivanja srce izdalo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading