PONOVO OPSTRUISAO SUĐENJE! Zapalio čoveku kuću, pa pokušava da se na kvarno izvuče! NOVA SRAMOTA BIVŠEG PREDSEDNIKA OPŠTINE GROCKA!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

11.01.2021

10:30 >> 12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez stida!

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Dragoljub Simonović

Suđenje Dragoljubu Simonoviću zbog paljenje kuće novinara Milana Jovanovića u decembru 2018. godine danas je razdvojeno u odnosu na okrivljenog saučesnika Igora Novakovića, nakon čega je odbrana bivšeg predsednika opštine Grocka ponovo pokušala da opstruiše suđenje.

Naime, na početku glavnog pretresa branilac okrivljenog Igora Novakovića se nije pojavio pred sudom iako je za danas predviđen kraj suđenja jer je 9. januara bio u kontaktu sa klijentom koji je pozitivan na covid. Zbog toga je sudija naložio razdvajanje postupka i nastavio sa suđenjem ostalim okrivljenim.

Naredno ročište zakazano za 20. januar!

Odbrana Dragoljuba Simonovića, bivšeg predsednika Gradske opštine Grocka, uspela je u svojoj nameri jer glavni pretres u slučaju paljenja kuće novinara Milana Jovanovića nije završeno, pošto sud nije uspeo da za nepunih dva sata donese odluku hoće li postupajući sudija čije su izuzeće tražili, biti izuzet iz predmeta.

Samim tim, naredno ročište je zvanično zakazano za 20. januar, ali s obzirom na to da branioci optuženih nisu mogli da se usaglase da im ovaj termin odgovara, ostavljen je prostor da se suđenje ipak održi 19. januara.

Podsećanje radi, na današnjem ročištu trebalo je da se zaključi dokazni postupak, da se odluči o predlozima odbrane o izvođenju novih dokaza, a potom da se zakaže i iznošenje završnih reči. Kako je zatraženo izuzeće sudije, do toga nije moglo da dođe, a pitanje je hoće li se to dogoditi i narednog puta, s obzirom na to da je odbrana navela da će predložiti i nove dokaze.

Nakon što su iščitani pisani dokazi, odbrana je ponovo, po ko zna koji put po redu, posegnula za "alatom opstrukcije". Zatraženo je izuzeće sudije, te je nakon toga naložena pauza kako bi sud o ovome doneo odluku.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading