Predsednik opštine Grocka negirao krivicu: Nisam naredio paljenje kuće novinara

Autor: M. Ž. LAZIĆ/T. MILOVANOVIĆ

Hronika

28.01.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik opštine Grocka i funkcioner SNS Dragoljub Simonović saslušan je juče u Drugom osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da je naložio napad na kuću novinara Milana Jovanovića. U podmetnutom požaru u noći između 11. i 12. decembra 2018. izgoreli su Jovanovićev automobil i kuća, dok su se supruga i on čudom spasli.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragoljub Simonović

Negativni tekstovi

- Osumnjičeni je negirao da je kriv za paljenje kuće i rekao da ne bi nikad tako nešto učinio. Izjavio je da iz viđenja poznaje neke od troje ranije uhapšenih zbog sumnje da su podmetnuli požar. Simonović je rekao da jedino poznaje policajca Vladimira M., s kojim se video nekoliko puta prošle godine, a koji je navodno angažovao ljude za paljenje kuće - priča izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Simonović: Policajac mi je ponudio pomoć da bi novinar prestao loše da piše o meni. Mislio sam da će to rešiti na policijski način

Prema njegovim rečima, Simonović je ispričao da je taj policajac znao da on i Jovanović nisu u dobrim odnosima zbog toga što je novinar pisao loše o političaru, što i nije neka tajna.

- Policajac me je pitao da li mi treba neka pomoć u vezi s Jovanovićem kako bi prestao da piše negativne tekstove o meni. Mislio sam da će on to da reši na policijski način. Nikad ne bih naudio Jovanoviću iako je vodio negativnu kampanju protiv mene i predstavlja se kao novinar, a bavi se ko zna čime. Svašta je pisao o meni i optuživao me za kojekakve malverzacije - navodno je rekao Simonović i do detalja nabrojao sporne tekstove Jovanovića, novinara portala Žig info.

Predmet istrage

Advokat Ivica Vuković, branilac Dragoljuba Simonovića, kaže da je njegov klijent bio šokiran kada je čuo za paljenje kuće.

- Moj branjenik je za taj slučaj saznao od poznanika. Odmah je znao da će policija posumnjati na njega. U tužilaštvu su ga pitali i za navodne malverzacije u koje je umešan, o čemu je pisao Milan Jovanović, iako to nije predmet ove istrage. Moj klijent je negirao umešanost u te događaje - rekao je Vuković za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans

Jovanović: Konačno sam bezbedan

Milan Jovanović kaže za Srpski telegraf da mu je laknulo nakon hapšenja Simovića i dodaje da se konačno oseća sigurnim.

- Nadam se da će svi novinari ubuduće bez straha moći da pišu istinu. Ja ću nastaviti da radim svoj posao i sledeći predsednik opštine Grocka mora da zna da ću stajati i iza njegovih leđa i gledati šta radi, baš kao što sam i Simonoviću - kaže Jovanović.

On je pohvalio efikasan rad policije i tužilaštva u ovom slučaju.

- Nisam ni sumnjao da će pripadnici MUP i tužilaštvo doći do nalogodavca napada na mene i moju porodicu. Verujem da će Simonović biti adekvatno kažnjen - priča novinar.

Kuća Jovanovića spaljena je do temelja kad je bačen molotovljev koktel na njegov automobil. Vozilo je buknulo, a plamen je zahvatio i stan. Jovanović i njegova supruga su jedva uspeli da se spasu, dok su im sve stvari uništene.

Zbog ovog zločina ranije su uhapšeni Aleksandar Marinković, organizator paljenja Igor Novaković i Bojana Cvetković Šijacki, koja je odvezla Marinkovića kolima do mesta napada. Šijacki je priznala krivicu i sklopila nagodbu s tužilaštvom.

Boluje od raka?

Dragoljub Simonović se navodno na saslušanju u tužilaštvu požalio na loše zdravstveno stanje. Naime, predsednik opštine Grocka rekao je da mu nije dobro i da ima rak debelog creva, kao i da su mu izvađeni jednjak i žučna kesa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading