Ekskluzivno! Uhapšen predsednik opštine Grocka zbog paljenja kuće novinara

Autor: Republika

Hronika

25.01.2019

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa MUP je pribavilo dokaze koji se tiču paljenja kuće novinara iz Grocke Milana Jovanovića, nakon čega je naložio pripadnicima policije hapšenje osumnjičenog Dragoljuba Simonovića, predsednika opštine Grocka, ekskluzivno saznaje Republika.rs.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Moraće da odgobara: Dragoljub Simonović

Prema našim informacijama, sumnja se da je Simonović kao podstrekač izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti iz člana 278 Krivičnog zakona.

Nakon što je uhapšen, Simonoviću je određeno zadržavanje do 48 sati. Prethodno su ga pripadnici MUP, po nalogu Tužilaštva, priveli na saslušanje.

Podsetimo, kuća novinara Milana Jovanovića zapaljena je sredinom decembra 2018. godine, a nedugo zatim policija je uhapsila Aleksandra Marinkovića (25) i Bojanu Cvetković Šijacki (37) takođe iz Grocke.

Inače, Bojana Šijacki poznata je kao pevačica u lokalnom "FantastikBG" bendu, koja se pojavljivala i na Grand televiziji.

 

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Milan Jovanović

Takođe, zbog sumnje da ih je angažovao i za to dao novac, uhapšen je Igor Novaković(41)iz Grocke.

To je na konferenciji za mediji obelodanio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Osumnjičeni I. N. dao je novac A. M. za izvršenje ovog krivičnog dela. A.M. se zajedno sa prijateljicom B.S.C. odvezao do kuće novinara Jovanovića. A.M. je izašao iz vozila, razbio prozor ciglom i ubacio flašu sa benzinom. Nakon toga su pobegli - objasnio je tada ministar.

 

 

Odmah posumnjao na predsednika Opštine

U intervjuu koji je dao za Srpski telegraf, novinar portala "Žig info" optužio je Simonovića da stoji iza napada na njega.

- Kao što sam i ranije izjavio, tvrdim da iza svega ovoga stoji Simonović, o čijim sam malverzacijama pisao. Dodao bih da ovo nije prvi napad na mene od Dragoljuba i njegovih ljudi, među kojima je i Igor Novaković, koji radi kao Dragoljubovo obezbeđenje i koji nije uhapšen - rekao je tada Jovanović.

Ko je Dragoljub Simonović?

Dragoljub Simonović (59) dugogodinšnji je političar iz Vrčina, koji od 2008. godine obavlja funkciju predsednika Opštinskog odbora SNS u beogradskoj opštini Grocka.

Prethodno je bio angažovan u Srpskoj radikalnoj stranci.

U periodu od 2003. do 2008. bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije, a funkciju predsednika opštine Grocka obavljao je u tri navrata.

Aktuelni predsednički mandat započeo je 2016. godine, kada je za njega glasalo 30 odbornika Skupštine opštine, od ukupno 35.

Prethodni mandat, koji je započeo 2012. godine, okončao je ranije, jer je bio postavljen na mesto generalnog direktora tadašnjih "Železnica Srbije", gde je ostao do 2014. godine.

Na čelu opštine Sinomović je bio i 2005. godine, kao član Srpske radikalne stranke, ali je posle nekoliko meseci u opštini formirana nova većina i Simonović je tada bio smenjen.

Simonović je završio srednju mašinsku školu, smer mašinski konstruktor, kao i Ekonomski fakultet,odsek za finansije, budžet i carine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading