Simonoviću se ispunila želja, ali tek u zatvoru: Dobio ulicu u Grockoj

Autor: Republika

Vesti

11.05.2019

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle šest godina borbe, Dragoljub Simonović, dugogodišnji predsednik opštine Grocka, koji je nedavno završio u zatvoru zbog sumnje da je naručio paljenje kuće lokalnog novinara Milana Jovanovića, konačno je ispunio svoj san i - dobio ulicu! Tačnije, cela njegova porodica.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragoljub Simonović

Naime, na jednoj od poslednjih sednica Skupštine grada Beograda, kako je objavljeno u Službenom listu, promenjeni su nazivi više stotina ulica u Grockoj, a tada je odlučeno da dosadašnja Kasapovačka ulica ponese naziv - Braće Simonović!

- U navedenoj ulici od davnina žive članovi porodice Simonović čijim sopstvenim radom i zaslugom svih članova porodice je i napravljena ulica uz železničku prugu. Kako je navedena ulica formirana 1988. godine na inicijativu pokojnih, braće Simonovića, postoje opravdani razlozi da ista po njima i dobije naziv. Stanovnici su pre formiranja ulice bili povezani sa Kasapovačkom ulicom samo prugom - stoji u obrazloženju odluke objavljenom u Službenom glasniku grada Beograda.

Dragoljub Simonović je inicijativu pokrenuo još 2013. godine, a tada je isticao kako čak sedam kuća u ovoj ulici u Vrčinu pripada porodici Simonović.

Te 2013. godine, u Opštini Grocka su objasnili da je zahtev da ulica dobije ime Braća Simonović podnet još 1996.

Tadašnja vlast je htela da donese odluku da se ulica nazove po narodnom heroju Savi Kovačeviću, ali su stanovnici te ulice odbili predlog. Trasa na kojoj je izgrađen put u dužini od 600 metara je do 1970. godine bila u brlogu i vrzini.

Pokojni Dragoslav Simonović i pokojni brat Nikola Simonović, sami su nasuli trasu kamenom, u širini od dva metra. U ulici žive isključivo građani koji se prezivaju Simonović, i koji su svi saglasni sa predlogom da ulica dobije naziv Braće Simonović - rekli su tada iz ove opštine.

Ipak, mnogi i dan danas su uverenja da se na ovaj način samo odaje svojevrsna počast Dragoljubu Simonoviću, bivšem predsedniku opštine Grocka kojem se trenutno sudi za paljenje kuće novinara Jovanovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading