LOGOPED DOBIO USLOVNU ZBOG ZLOSTAVLJANJA AUTISTIČNOG DETETA!

Autor: Tanjug

Hronika

03.11.2017

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu pravosnažno je osudio na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora logopeda Ranka Vukovića zbog zlostavljanja autističnog dečaka.

RepublikaFoto: facebook.com/Clint Edwards
Tekst potpisa

Osim toga, Vuković je dobio rok provere od tri godine i godinu dana zabrane obavljanja delatnosti.

Tom odlukom odbijena je žalba odbrane i potvrdjena je prvostepena presuda Prvog osnovnog suda, kojom je Vuković oglašen krivim zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, rekla je Tanjugu portparolka suda Bojana Stanković.

Mediji prenose da je sud utvrdio da je logoped, 2. novembra 2015, prilikom stručne terapije sa šestogodišnjim dečakom, u svom "Kabinetu za glas, govor i sluh" u Ulici Maksima Gorkog u Beogradu, dete prvo energično lupio po ruci, a zatim povukao za zulufe "jer dečak nije sarađivao". 


Logoped ga je potom snažno povukao i nastavio da mu govori “da je nenormalan i da ne može da radi sa detetom koje roditelji nisu vaspitali“, a na kraju ga je izbacio iz ordinacije. 

Prema tvrdnjama roditelja, kako pišu Novosti, dečak je nakon toga danima bio uznemiren, loše je spavao, odbijao je hranu. 

Stručnjaci Klinike za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" su utvrdili da je vidno uznemiren, da ima otoke i crvenilo na licu, oko ušiju i na prstima. 

Stručnjaci Instituta za mentalno zdravlje takodje su konstatovali da su neadekvatni tretmani, koji nisu pratili njegove mogućnosti, pospešili uznemirenost, razdražljivost i otpor. 

Prema pisanju Novosti, roditelji dečaka tvrde da je Vuković odmah posle prvostepene presude promenio ime ordinacije u "Samoglasnici", u kojoj sada, prema pravosnažnoj odluci, ne bi smeo da radi u narednih godinu dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading