BIVŠI ZADRUGAR I VODITELJ IZGUBIO SLUH! Ispašta zbog greške lekara: Ovakvu BOL ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju! (FOTO)

Autor:

Zadruga

30.01.2024

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji učesnik rijalitija "Zadruga" se požalio svojim pratiocima na društvenoj mreži Instagram!

BIVŠI ZADRUGAR I VODITELJ IZGUBIO SLUH! Ispašta zbog greške lekara: Ovakvu BOL ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju! (FOTO)

Foto: shutterstock

Bivši zadrugar i voditelj Adi Bebanić požalio se svojim pratiocima na društvenoj mreži Instagram da je zbog greške lekara specijaliste u Sarajevu izgubio sluh. Otišao je zbog jednog problema, a nakon terapije koju je dobio stvar je eskalirao, te je pomoć potražio kod drugog specijaliste.

Republika

Foto: youtube.com/Zadruga Official

Adi Bebanić

- Novi specijalista je potvrdio prvobitnu dijagnozu upale srednjeg uha, ali je isključio bilo kakvu operaciju nosa ili bilo čega drugog. Desilo se puknuće bubnjića. Suština je da ostanem strpljiv i da bi sluh trebalo da se vrati kroz 10-15 dana. Što se tiče zujanja u ušima, to ne nagarantuje da će se vratiti, kaže da taj simptom čoveka može zauvek da vrati - započeo je Adi.

Republika

Foto: Instagram.com

Saopštenje Adija Bebanića, I deo

- Kako sam i obećao, ispričaću svoje iskustvo sa ORL lekarom u Sarajevu, inače sinom, znaćete ko je otac. Najavio sam se i isti dan dobio termin, nisam tražio posebnog lekara, jer sam verovao da je svaki dobar. Čim sam došao, prvo pitanje zaposlenog na recepciji je bilo: "Jeste li prvi put kod nas?". Odgovorio sam da nisam, jer mi je to pitanje bilo sumnjivo, a jesam, prvi put sam. Odmah me je uputio u ordinaciju kod doktora.

Čim sam ušao u ordinaciju, doktor me je pitao to isto pitanje. Njemu sam isto odgovorio. Tražio je moje ime u računaru, nije ga našao naravno. Insistirao sam na tome da nije prvi put. Niko me ne može ubedtiti da im je tretman isti prema onima "neiskusnima" sa njima i onima koji nemaju drugog izbora i dolaze ponovo.

Potom je pregledao uši i odmah mi rekao da imam jaku upalu srednjeg uha sa leve strane. Pregledao je nos i rekao mi da imam devijaciju u levoj nozdrvi i rekao da su nozdrve zapravo dva ravna puta, a moja leva nije ravna, nego krivudava i da to može da se operiše, kao i da zbog toga moj život ispašta 30% i sve što radim u životu, radim sa 70% snage zbog toga. Kaže mi: "Sigurno hrčeš, bole te sinusi, glava...". Kažem ja njemu: "Ne, ništa od toga". Samo je prešao preko toga i nastavio priču da je jedino rešenje operacija, ali da prvo saniramo uvo, pa ćemo nos.

Potom je pregledao grlo i rekao da i u grlu ima još upale. Dakle, specijalista za uvo, grlo i nos mi daje dijagnozu da nijed od to troje kod mene ne radi kako treba.

Republika

Foto: Instagram.com

Saopštenje Adija Bebanića, II deo

- Sledi njegovo pitanje - kako sam se lečio pre dolaska tu. Kažem mu šta sam koristio i po čijoj preporuci. Vrlo arogantno popljuva tu terapiju i stručnjake pre njega. Govori mi kako u uvo ne treba ništa stavljati, jer je srednje uvo nedostupno kapima ili bilo čemu sličnom. Kaže da prestanem sa svim tim.

Eh, pazite sad. Već mi je dao dijagnozu upale srednjeg uva i govori da je tu, u prostoriji pored, kompjuter, pa ako želim da odemo i tu, to je dodatnih 30KM. Pristajem, jer kad je čovek u očaju, pristaje na bilo šta. Vodi me u toj prostoriji u kojoj smo proveli 40 sekundi, gde mi je spojio uši na kompjuter i izbacio papir na kojem je neki grafikon nešto pokazivao. I kaže: "Evo vidiš, upala srednjeg uha". Kontam u sebi: "Legendo, da li za ovo 30KM dodatno, to si mi već rekao". Čista prevara i uzimanje novca naivnima, kakav sam ja bio taj put.

Vraćamo se u ordinaciju gde me doktor pita da li kašljem, ja kažem da kašljem. Kaže: "Pa što ne kašlješ sad?". Kažem: "Pa ne kašljem 
24/7". On se nadovezuje rečime: "NIšta to, samo ako kašlješ svake sekunde, to je kašalj, to ostalo je ništa". 

Sve vreme kucka po tastaturi računara dok govori. Printa papir i daje mi terapiju sačinjenu od antibiotika, spreja za nos na bazi kortikosteroida, tabgleta protiv alergije, praha protiv bolova, enzima i još neki lek, koji nisam uzeo, jer mi je farmaceutkinja tako savetovala, a nekako sam joj verovao.

Republika

Foto: Instagram.com

Saopštenje Adija Bebanića, III deo

- S obzirom na to da se meni u tom momentu bol već krenula razvijati, pitao sam ga hoće li da nastavi da me boli, kako to da izbegnem. Odgovara: "Ma jok". Meni drago i odmah lakšše. Daje mi nalaz i isprati me. Na recepciji uredno platim 90KM za 10 minuta pregleda u kojem sam saznao da imam upalu svega i da se moram operisati čim uvo saniram. I doktor i tehničar na recepciji insistiraju da moram da dođem na kontrolu.

Izlazim iz ordinacije i dom ah u paoteku po terapiju. U apoteci radi malo starija farmaceutkinja, koja na potpis na nalazu gestikulacijom pokazuje da je videla takav nalaz X puta.

Odlazim kući i opdmah krećem sa terapijom. Slede tri besane noći, bol kakvu ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju, buncanje, nesvestica, u jednom momentu sam hteo da udarim glavom od zid, da bih zaboravio na bol. I nakon ispijenih 7 antibiotika, i dalje osećam povremenu bol, temperaturu nikad nisam mogao da spustim ispod 37.5. Popio sam 20 vrećica brufena i javlja mi se nepodnošljivo zujanje u ušima.

Republika

Foto: Instagram.com

Adi Bebanić

Kako je Adi dalje objasnio, otišao je kod drugog specijaliste u Mostaru, a lekar mu je rekao sasvim suprotnu stvar - da je problem u drugoj nozdrvi, kao i da mu je grlo sasvim u redu, te da je dobio drugu, ispravnu terapiju.

Bebanić se požalio svojim pratiocima, te ih pitao za savet.

- Trebam iskustva ljudi koji su isto izgubili sluh i imali ovo nepodnošljivo zujanje u ušima. Koliko je trajalo i da li se sve vratilo nakon što vam se nos otpušio? Meni je nos stalno pun, bez obzira koliko ga "praznio"... Ovi sa tinitusom i kojima se nikad nije vratio sluh neka se ne javljaju. Želim samo optimistične odgovore - poručio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading