OTAC IVANA MARINKOVIĆA UBIJEN: Držali ga u kavezu, pa svirepo ispalili metak u njega!

Autor:

Zadruga

10.01.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tragedija obeležila je Ivana Marinkovića i njegovu porodicu za ceo život.

OTAC IVANA MARINKOVIĆA UBIJEN: Držali ga u kavezu, pa svirepo ispalili metak u njega!

Foto: printscreen tv pink

Otac Ivana Marinkovića, Velimir, poginuo je na ratištu u Slavoniji 1991, kada je Ivan imao samo 12 godina. Zvanični datum kada je ubijen nije poznat. Ipak, porodica svakog 13. decembra obeležava godišnjicu njegove smrti. Pre nekoliko godina Ivanova sestra Teodora je kroz suze pričala kako su izgubili roditelja kad im je bio najpotrebniji.

- Tata je u novembru 1991. otišao na ratište u mesto koje se tada zvalo Ćeralije, a danas je to Mašićka Šagovina. Otišao je svesno, kao dobrovoljac. Znao je šta ga čeka i da se neće vratiti živ. Upucan je sa jednim metkom. Srpska radikalna stranka je tada brinula o svim porodicama, a tata je znao da će, ako se ne vrati živ, imati ko da nam pomogne. Tako je i bilo - pričala je Teodora i dodaje da je Vojislav Šešelj obećao da će pronaći posmrtne ostatke njenog i Ivanovog tate.

Republika

Foto: Printscreen/YouTube/Zadruga Official

Ivan Marinković

Ona se seća njihovog poslednjeg porodičnog okupljanja.

- I danas zaplačem kad se toga setim. Tog jutra krenula sam u školu. Tata me je pozvao da mu sednem u krilo. Pomilovao me je po kosi i saopštio da odlazi. Rekao mi je da brata i mene mnogo voli. Poljubili smo se i oprostili. Mama mu je slala pakete, ali taj poslednji nije primljen. Za Novu godinu, 31. decembra 1991. Ivan, mama i ja smo bili sami u stanu kad je zazvonio telefon. Dobili smo poziv iz SRS. Rečeno nam je da se tata vodi kao nestalo lice. Bio je to najgori dan u mom životu - prisećala se Ivanova sestra.

Ona pamti i taj trenutak kad joj je otac ubijen.

- Rekli su nam da je s neprijateljske strane napravljena zaseda. Otac je krenuo da spase nekoliko porodica koje su Hrvati zarobili i više se nije vratio. Brata su prošle godine pozvali iz vojne policije da gleda slike na kojima se vidi kako su nam oca držali u kavezu - pričala je Teodora.

Republika

Foto: Facebook.com/Teodora Marinković

Ivan i Teodora Marinković

- Oboje smo teško podneli gubitak roditelja. On je izgubio mušku figuru, otac ga je vaspitavao da bude fer i korektan, učio ga je kako da se brani. Ivan ne voli batine i ne bi mrava zgazio. Tata ga je vodio na utakmice, razgovarao s njim. Znam da bratu mnogo fali otac i da bi sve dao na svetu da je sad sa nama - završila je tada Teodora za Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading