Krije tešku bolest: Učesnica "Zadruge 2" ima bulimiju, prejede se pa povraća nekoliko puta dvevno!

Autor:

Zadruga

17.03.2019

21:00 >> 21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak zdravstveni problem s kojim se godinama suočavala, jedna od učesnica rijalitija "Zadruga 2" krila je sve vreme, međutim sada joj se stanje u popularnom šou programu pogoršalo.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Dorotea Jovanović...

Naime, kako saznajemo Dorotea Jovanović već duži vremenski period muku muči sa bulimijom opasnim zdravstvenim poremećajem koji prati patološku potrebu za hranom, stvarajući osećaj nezasite gladi. 

Dorotea je u par navrata uhvaćena kako krije hranu od ostalih učesnika u Zadruzi, ali se na to nije toliko obraćala pažnja pošto hrane uvek manjka pa se svako od učesnika bori da ne ostane gladan. 

A kada je u nekoliko navrata povraćala, mnogi su ovo Doroteino stanje povezivali sa čestim pijanstvima tokom žurki ili nekog od slavlja u Beloj kući. 

RepublikaFoto: youtube.com/Heavy Cur
Često povraća u Zadruzi...

Do sada nije pričala o svom problemu ali se jedne noći dok je povraćala u kupatilu otvorila Luni i Mini Vrbaški. Zadrugarke je zanimalo da li joj se to često dešava, a Dorotea im je otkrila da je pre par godina imala stalno nagon za povraćanjem i potrebu da se prejede sa hranom pa gurne prst i sve ispovraća i da joj se taj problem ponovo vratio otkako je ušla u rijaliti.

Evidentno je da se mlada modna kreatorka bori sa bulimijom, pa smo tom prilikom pozvali Doroteinu majku kako bi nam dala odgovore na pitanja o problemu koji ima njena ćerka. Dragana je kako kaže veoma potrešena situacijom u kojoj je Dorotea, jer se kao i svaka majka sekira i brine za svoje dete. 

- Dorotea je taj problem imala kada se bavila modelingom, jer su sve te agencije zahtevala bolesnu mršavost i ona je taj problem prevazišla ali evo ponovo se javio sada. Ona je otvorena i sama o tome je pričala. Nju bezveze kažnjavaju tamo i nije dobila poklone koji su joj poslati za 8.mart to sve utiče na njeno stanje. Ona se ni sama nije nadala ovakvim situacijama, niti je imala predstavu kao i ja o rijalitiju. Ušla u rijaliti sa jednim razlogom da reklamira brend za pse. Tamo je počela da psuje nije psovala, promenjeno joj je kompletno stanje i jedva čekam da izađe iz rijalitija - rekla je Doroteina majka Dragana

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dijana

16.03.2019 21:13

Bulimija može biti i opsesivno – kompulsivni poremećaj, gde hrana ublažava ili otklanja stres.

Odgovori 10 0
JAHKO

16.03.2019 21:15

Када су у близини хране оболели од булимије губе сваку контролу. Могу да поједу огромну количину хране и често то чине тајно. Сам поглед на храну, посебно ону коју воли и која гоји изазива му неодољиву потребу да једе. Исти ефекат има емоционална конфузија, лоше расположење, досада, усамљеност или одређено доба дана. Сви ти стимуланси доводе до промена у организму које доводе до напада прождрљивости. Деловањем тих дражи долази до промена у организму, расте инзилин, пада ниво шећера у крви, јавља се узбуђење, некад и дрхтавица и долази до осећаја срташне глади. Та неодољива потреба за храном се не може игнорисати и оболели добија напад прождрљивости.

Odgovori 10 0