UMRO MODNI KREATOR ROBERTO KAVALI! IZNENADA PREMINUO U 83. GODINI ŽIVOTA!

Autor:

Zabava

12.04.2024

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

List "Korijere dela sera" objavio je da je Kavali bio dugo bolestan.

UMRO MODNI KREATOR ROBERTO KAVALI! IZNENADA PREMINUO U 83. GODINI ŽIVOTA!

Foto: shutterstock

Slavni italijanski modni kreator, Roberto Kavali, preminuo je danas u 84. godini.

List "Korijere dela sera" objavio je da je Kavali bio dugo bolestan.

Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Roberto Kavali

 

On je prvi put lansirao svoj brend 1970. godine i razvio inovativni proces štampe na koži i teksasu, izgrađujući globalni modni i životni biznis sa svojim inovativnim smelim animalističkim printovima, džinsom ukrašenim draguljima i seksi haljinama.

Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Roberto Kavali

 

Kavali je potekao iz porodice umetnika, pošto je njegov deda Đuzepe Rosi bio vodeća ličnost pokreta Makijajoli, sa radovima izloženim u galeriji Ufici u Firenci.

Njegovo bogatstvo navodno vredi 500 miliona dolara, a nedavno je, u svojoj 82. godini postao otac šestog deteta, koje je dobio sa svojom 38-godišnjom devojkom iz Šveđanke Sandrom Nilsson.


- Tada, 1970. godine bio sam dizajner broj jedan na svetu; ljudi poput Armanija nisu bili ništa pored mene. Sada, ako mi je preostala još jedna želja u životu, to je pronalaženje nove tkanine koja je raznovrsna i divna kao teksas  - kaže kralj mode Roberto Kavali. 

To može izgledati kao neobična izjava, ali Roberto Kavali nije običan čovek. Tokom karijere koja je trajala skoro šest decenija, otvoreni maestro italijanskog stila pokazao se kao titan u svetu mode koji se žestoko nadmeće, pretvarajući svoje ime u svetski brend i okupljajući sledbenike koje čine neke od najglamnijih svetskih ličnosti, uključujući Viktoriju Bekam, Šeron Stoun i Madona.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading