PREMINUO TVORAC "ZMAJEVE KUGLE"

Autor:

Zabava

08.03.2024

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni Akira Torijama preminuo je u 68. godini!

PREMINUO TVORAC "ZMAJEVE KUGLE"

Foto: Wikipedia

Japanski strip "Zmajeva kugla" je ostavio neizbrisiv trag u svetu stripa, a njegov tvorac, Akira Torijama, nedavno je preminuo u 68. godini. Smrt je nastupila usled akutnog subduralnog hematoma, vrste krvarenja u blizini mozga, saopštio je njegov studio u petak. Torijama je bio jedan od najuticajnijih strip autora, a njegovo delo je osvojilo srca publike širom sveta.

Dragon Ball - fenomen među stripovima

Strip "Zmajeva kugla" je postao pravi fenomen širom sveta, osvojivši publiku različitih uzrasta. Serija stripova započeta je 1984. godine i prati avanture dečaka po imenu Son Goku, koji se upušta u potragu za magičnim zmajevim kuglama kako bi odbranio Zemlju od vanzemaljaca zvanih Sajanci. Ova neobična i uzbudljiva priča osvojila je maštu čitalaca i gledalaca, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji stripa i animacije.

Nedovršena dela i nasleđe Akire Torijame

Iako je Torijama preminuo, ostavio je nedovršena dela koja su bila u toku u vreme njegove smrti. Njegov studio je izrazio nadu da će njegovo jedinstveno stvaralaštvo i dalje biti voljeno i cenjeno širom sveta, te da će njegovo nasleđe živeti kroz njegova dela koja je ostavio iza sebe.

Oproštaj od tvorca "Zmajeve kugle"

Porodica i nekoliko bliskih prijatelja prisustvovali su sahrani, gde je iskazana tuga zbog gubitka ovog velikog umetnika. Studio je istakao da je Torijama imao još mnogo toga da postigne, ali da je ostavio iza sebe bogatstvo manga naslova i umetničkih dela koja će i dalje biti deo našeg sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading