PRONAĐENA MRTVA KREATORKA POPULARNE ANIMIRANE SERIJE: Čeka se odgovor na ključno pitanje!

Autor:

Zabava

05.03.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga u svetu dečije televizije - preminula kreatorka Dženis Berdžes.

PRONAĐENA MRTVA KREATORKA POPULARNE ANIMIRANE SERIJE: Čeka se odgovor na ključno pitanje!

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

Svet animacije i dečije televizije suočava se sa velikim gubitkom nakon što je preminula Dženis Berdžes, kreatorka popularne animirane serije "The Backyardigans". Dženis je preminula u 72. godini, a tačan uzrok smrti još uvek nije saopšten. Vest o njenom odlasku potvrdio je njen kolega, pisac Frakasvel Hajmen, koji je podelio svoje sećanje na saradnju sa njom.

Hajmen je podelio svoju priču o upoznavanju sa Dženis Berdžes, ističući njen oštar duh i doprinos njenom karijernom razvoju. On je istakao da je Dženis prepoznala njegovu kreativnu magiju i podržala ga u različitim projektima, što je ostavilo dubok trag na njega.

Dženis Berdžes je rođena u Pitsburgu, a nakon diplomiranja na Univerzitetu Brandeis 1973. godine sa diplomom iz istorije umetnosti, pridružila se Nickelodeonu. Tamo je obavljala funkciju izvršne direktorke zadužene za produkciju na Nick Jr. kanalu, gde je bila nadležna za brojne hit emisije poput "Blue's Clues", "Allegra's Window" i "Gullah Gullah Island". Nakon toga, okrenula se kreativnoj strani poslovanja i stvorila je neke od najvoljenijih dečijih animiranih serija.

Dženis Berdžes ostavlja iza sebe neizbrisiv trag u svetu animacije i dečije televizije, a njen doprinos će zauvek ostati upamćen. Njeni likovi i priče nastaviće da inspirišu generacije dece širom sveta, ostavljajući nasleđe koje će živeti i nakon njene smrti.

Dženis Berdžes će biti upamćena kao talentovana kreatorka koja je unela radost i maštu u živote mnogih, ostavljajući dubok trag u svetu animacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading