POSLEDNJE PRIPREME PRED DODELU OSKARA: Bred Pit zadužen za KETERING, a oni će voditi ŠOU!

Autor:

Zabava

07.03.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holivudski Dolbi Teatar ugostiće 11. marta najveće zvezde iz sveta kinematografije.

POSLEDNJE PRIPREME PRED DODELU OSKARA: Bred Pit zadužen za KETERING, a oni će voditi ŠOU!

Foto: Tanjug/AP

Dodela Oskara, najprestižnije filmske nagrade, biće održana 11. marta u Dolbi Teatru u Los Anđelesu. Svečanost koja se održava 96. put okupiće najveće zvezde svetske kinematografije, a kako bi sve proteklo u najboljem redu o organizaciji ovakvog događaja brine više stotina ljudi. 

Do detalja se planira svaki minut ceremonije, pa tako i šta će se naći na meniju te večeri. Holivudski zavodnik Bred Pit ove godine nije nominovan za nagradu ni u jednoj kategoriji, ali će ipak biti važan deo ovog događaja. Naime, njegov šampanjac služiće se 11. marta u Dolbi Teatru i to treću godinu zaredom.

Najpoznatiji američki glumci, reditelji i producenti će ponovo pijuckati šampanjac "Fler d Miraval" Breda Pita na ceremoniji dodele Oskara. 

Otkako je izbio na holivudsku scenu kao autostoper kauboj u filmu Telma i Luiz 1991, Bred Pit je sedam puta nominovan za Oskara. Osvojio ga je 2020. za sporednu mušku ulogu u filmu "Bilo jednom u Holivudu" i 2014. kao producent filma "Dvanaest godina ropstva". Ove godine glumac nije nominovan ni za jednu nagradu, ali će i dalje igrati važnu ulogu na ceremoniji, jer će se pobrinuti za "ketering", budući da će njegov šampanjac, treću godinu zaredom, biti točen u Dolbi teatru u Los Anđelesu 10. marta.

Šampanjac "Fler d Miraval" (Cvet Miravala) roze, proizvodi se na imanju Šato Miraval u Provansi, koji je glumac kupio 2011. zajedno sa tadašnjom partnerkom, a kasnije suprugom Anđelinom Džoli, i u čijoj kapeli su se i venčali 2014. Posle razvoda, Anđelina je svoj udeo prodala, a Pit je počeo da sarađuje sa porodicom Peren, vlasnicima imanja Šato Bokastel, čuvenim proizvođačima vina iz te oblasti.

Pit, Perenovi i još jedna porodica vinara Peters udružili su snage kako bi napravili šampanjski brend "Fler d Miraval", koji se sastoji od 75 odsto šardonea i 25 odsto pino noara. Oni su jedini proizvođači šampanjca posvećeni isključivo rozeu.

Prethodnih sedam godina zvanični šampanjac na dodeli Oskara bio je Piper-Edsik (Piper-Heidsick). Godine 2020. pušteno je u prodaju 20.000 boca ograničenog izdanja šampanjca "Fler d Miraval", pod nazivom Exclusivement Rosé, nakon čega je naredne godine usledilo predstavljanje ER2. Prošle godine predstavljeni su i ER3 i novi kuve Pti fler (Petite Fleur).

OBJAVLJEN SPISAK DOMAĆINA

Veliki broj poznatih imena biće u ulozi domaćina na svečanosti u Dolbi Teatru. Među njima su Zendaja, Mišel Fajfer i dobitnici Oskara Nikolas Kejdž i Al Paćino. Na bini će se pojaviti i četiri prošlogodišnja pobednika u glumačkim kategorijama: Brendan Frejzer, Mišel Jeo, Džejmi Li Kertis i Ke Hju Kvan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šarliz Teron

Dobitnici Oskara Maheršala Ali ("Mesečina" i "Zelena knjiga"), Džesika Lang ("Tutsi" i "Plavo nebo"), Metju Mekonahi ("Poslovni klub Dalas"), Lupita Njongo ("12 godina ropstva") i Sem Rokvel ("Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju") takođe će dodeliti nagrade dobitnicima.

Među voditeljima će se naći i: Bed Bani, Kris Hemsvort, Dvejn Džonson, Majkl Kiton, Redžina King, Dženifer Lorens, Kejt Mekinon, Rita Moreno, Džon Mulejni, Ketrin O’Hara, Oktavija Spenser, Remi Jusef, Arijana Grande, Isa Re, Anja Tejlor Džoj, Emili Blant, Sintija Erivo, Amerika Ferara, Rajan Gosling, Melisa Mekarti, Seli Fild, Ben Kingsli, Stiven Spilberg, Meri Stinburgen, Tim Robins, Šarliz Teron, Kristof Volc i Forest Vitaker.

Svih pet ovogodišnjih originalnih pesama nominovanih za Oskara biće izvedeno na sceni Dolbi teatra na 96. dodeli Oskara. Nastupaće Džon Batist, Beki Dži, Bili Ajliš i Finijas O’Konel, Skot Džorž i Osaž singers, Rajan Gosling i Mark Ronson, prenosi Varajeti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading